Şanlıurfalı Gençlerden Halep İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfalı Gençlerden Halep İçin Yardım Kampanyası

Şanlıurfalı Gençlerden Halep İçin Yardım Kampanyası

Suriye’nin Halep kentinde yaşanan drama Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Gençlik merkezi sessiz kalmadı.

18.12.2016 15:10

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan drama Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Gençlik merkezi sessiz kalmadı.

Her geçen gün sivil insanların yaşamını yitirdiği Halep'ten kötü haberler gelmeye devam ederken Şanlıurfa Gençlik Merkezi Halep'te yaşam savaşı veren siviller için "Halep'e Ses Ver" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Başlatılan yardım kampanyası Şanlıurfa Gençlik Merkezi tarafından sosyal medya üzerinden gençlere ve Şanlıurfa halkına duyurulurken bir hafta süren kampanya kapsamında 250 çuval un, 1 ton makarna, 200 koli gıda ve kıyafet malzemesi, bebek mamaları ve 40 adet battaniye toplandı.

Toplanan malzemeler İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) aracılığı ile Halep'e doğru yola çıktı.

"Halepli kardeşlerimiz yalnız değildir"

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Halep'te bombardıman altında yaşam mücadelesi veren onca Haleplinin yalnız olmadığını ve gençlerle birlikte Halep'e gönül köprüsü kurduklarını vurguladı.

Hakan Keşküş, "Halep de yaşanan olaylar bizi millet olarak çok üzüyor. Memleketimizin birçok yerinde Halepli kardeşlerimize yardım toplandı. Halep'teki kardeşlerimiz için böyle hayırlı bir etkinliğe vesile olan Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanlarıma, emeği geçen tüm gönüllü gençlere ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halepli kardeşlerimiz şunu bilsin ki onlar hiçbir zaman yalnız değiller. Bizim Halepli kardeşlerimizle gönül köprümüz var" ifadelerini kullandı.

"Bu duruma sessiz kalmayacağız"

Suriye'de yaşanan iç savaşın her geçen gün şiddetini arttırdığını belirten Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin ise Halep'e yönelik kuşatmalarda kadın ve çocukların acımasızca katledildiğini ve bu duruma Türkiye'nin hiçbir zaman sessiz kalamayacağını söyledi.

Şanlıurfa'nın Halep'teki mazlumları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını dile getiren Keskin," Son beş yıldır Suriye'de yaşanan malum iç savaşın son iki haftasında Halep'e yönelik kuşatmada kadın, çocuk hiçbir ayrım gözetmeksizin saldırılar gerçekleştirilmektedir. Türkiye'nin buradaki sivillerin tahliyesi ve insani yardımlar konusunda olağanüstü çabalarına şahit oluyoruz. Biz de bu çabaların bir parçası olma adına 'Halep'e ses ver' dedik. Bu kampanya kapsamında gerek yaptıkları yardımlarla gerek emekleriyle katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfalı Gençlerden Halep İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement