"Şanlıurfa'da Tarım ve Hayvancılık" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

"Şanlıurfa'da Tarım ve Hayvancılık" Toplantısı

"Şanlıurfa\'da Tarım ve Hayvancılık" Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şelli: "Şanlıurfa'da çiftçilere bu yıl 700 milyon lira tarımsal destek sağlandı"

16.12.2013 15:25

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat  Şelli, Şanlıurfa'daki çiftçilere bu yıl 700 milyon lira tarımsal destek sağlandığını bildirdi.

Şelli, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Şanlıurfa Köylerini Kalkındırma Derneği (KÖYDER) tarafından odada düzenlenen "Şanlıurfa'da tarım ve hayvancılık" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu söyledi.

Çitçilere Bakanlık olarak büyük destekler sağladıklarını ifade eden Şelli, "Şanlıurfa'ya Bakanşlık olarak bu gün itibariyle 670 milyon TL destek verdik. Bu ayın sonuna kadar da 30 milyon TL destek vereceğiz. Şanlıurfa'da çiftçilere bu yıl 700 milyon lira tarımsal destek sağlandı" dedi.

Şanlıurfa'da bin 500 çiftçiye evrak eksiğinden dolayı desteklemelerin ödenemediğini belirten Şelli, evraklarını gönderen çiftçilere  2014 yılından önce ödeme yapacaklarını kaydetti.

ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise Şanlıurfa'nın en büyük potansiyelinin tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık ile ilgili potansiyel çalışması yaptıklarını hatırlatan Ertekin, "Bizim oda olarak 2023 vizyonumuz var. İnşallah vizyonumuza en iyi ve sağlam bir şekilde ulaşırız" diye konuştu.

Toplantıya Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman, KÖYDER Başkanı Mithat Beşkat, köy muhtarları ile çiftçiler katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Şanlıurfa'da Tarım ve Hayvancılık' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement