Şanlıurfa'da Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri

Şanlıurfa\'da Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri

Çocuk Hakları Günü, dolayısıyla çocukların daha mutlu ve sağlıklı bir ortamda yetişmelerine dikkat çekmek isteyen öğrenciler, çocuklar için önemli mesajlar verdi.

21.11.2013 11:57

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir araya gelen Doğa Koleji öğrencileri dünyada yaşanan çocuk hakları ihlalerine dikkat çekti ve daha iyi bir dünya için dileklerin sıraladı. Topçu Meydanı'ndan öğrenci arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte basın açıklaması yapan Adil Mert Ergörün, dünya çocuklarıyla ilgili isteklerini sıraladı. "Çocuklar hukukun öncelikli ve en baş konusudur" diyen Ergörün, "Çocukların özel olarak korunması hukuksal alanda anayasanın buyruğudur. Çünkü çocuklar bedensel, zihinsel yönden en güçsüz, en bağımlı kesimdir. Dünya üzerined birçok çocuk ya savaş ortamında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan 54 maddeden oluşan çocuk hakları sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir. Taraf ülkeler bu sözleşmeyi hazırlarken çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutlu, sevgi dolu, anlayışlı bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul etmişlerdir. Toplumlar çağdaşlaşmak istiyorlarsa çocukların gelişimine önem vermek zorundadır. Kişi nasıl bir çocukluk geçirirse ileride de öyle bir birey olur. Ancak özgürlük içerisinde, mutlu yetişen çocuk ileride bunu yeni kuşaklara yayar. Çocuk haklarını kökleştirmek bir toplumun geleceği için yapılan en önemli yatırımdır" dedi.

'ÇOCUKLAR MARABA, GELİN, DAMAT OLMASIN'
Çocuklarla ilgili isteklerini sıralayan Ergörün konuşmasını sözlerini şöyle tamamladı: "Biz çocuk haklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına buradayız. Biz haklarımızın farkındayız. Sesimizi duyurabildiğimiz ölçüde, tüm çocukların haklarını bilmelerini sağlayacağız.
Biz büyüklerimizden çok şey istemiyoruz. Biz Doğa Koleji öğrencileri olarak; Hiçbir çocuk ayrıma tabi tutulmasın, tüm çocuklar sağlıklı bir ortamda güvenlik içinde yaşasın. Bütün çocuklar ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim görsün. Tüm çocuklar oyun oynasın, sanatsal etkinliklere katılsın. Çocuklar şiddet, sömürü ve istismar kurbanı olmasın. Engelli çocuklar yaşama aktif olarak katılsın, eğitim görsün ve yaşam koşulları kolaylaştırılsın. Çocuklar savaşta ve sığınmacı durumlarda özel ve öncelikli olarak korunsun istiyoruz. Çocuklar tarlada maraba, inşaatlarda işçi olmasın. Çocuklar küçük yaşta gelin, damat olmasın, öğrenci olsunlar istiyoruz. Çocuklar törelerin kurbanları olsun istemiyoruz. Biz yolu sevgi çiçekleriyle bezeli, dünya adı verilen bu koskoca parkta gülen yüzlerle oyun oynamak istiyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement