Sandıklı'da Hemşireler Haftası Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da Hemşireler Haftası Kutlaması

Sandıklı\'da Hemşireler Haftası Kutlaması

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Hemşireler Haftası nedeniyle Sandıklı Devlet Hastanesi çalışanları yemekte bir araya geldi.

12.05.2012 12:31

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Hemşireler Haftası nedeniyle Sandıklı Devlet Hastanesi çalışanları yemekte bir araya geldi.

Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfi Mutlu tarafından Sandıklı Termal Park Otel'de düzenlenen yemeğe, Kaymakam Ali Candan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Türkmen, İlçe Tarım Müdürü Kaan Erözmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıçiyil ve hastane çalışanları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Lütfi Mutlu, hemşirelik mesleğinin çok eskiye dayandığını söyledi.

Türkiye'de ilk olarak 'Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin 1911 yılında hemşirelik kursları açtığını anlatan Mutlu, "Cumhuriyet sonrası ilk hemşirelik okulu İstanbul'da açıldı. 12 Mayıs'ta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale doğduğu için, ona izafeten 'Hemşirelik Haftası'nın başlangıç günü olmuştur. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir" dedi.

Kaymakam Ali Candan ise tüm hemşirelerin Hemşireler Günü'nü kutlayarak, son günlerde sağlık personeline karşı yapılan şiddet olaylarını kınadığını belirtti. Candan, böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Programda İlçe Orman İşletme Şefi Fulya Bolcal tarafından da Başhemşire Gülüzar Erözmen ve Başhekim Lütfi Mutlu başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına çam fidanı dağıttı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da Hemşireler Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement