Sanayicilerin Ürünleri Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Sanayicilerin Ürünleri Görücüye Çıktı

Sanayicilerin Ürünleri Görücüye Çıktı

Sinop'ta faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının ürettikleri ürünler, '1.Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi'nde görücüye çıktı.

28.06.2013 15:40

Sinop'ta faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının ürettikleri ürünler, '1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi'nde görücüye çıktı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Sinop Belediyesi'ne ait Yaşlılar Dinlenme Evi'nde, gerçekleştirilen serginin açılışına; Vali Yavuz Selim Köşger, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Turan Durmaz, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Turan Durmaz yaptığı açılış konuşmasında, üretimin önemine değindi. Sergi hakkında bilgi veren Durmaz; "Nasıl ki ülkelerin gelişmişlik düzeyleri de aynı şekilde sanayi verileri ile ölçülmektedir. Bu anlamda biz de; bu cennet köşesi ilimizde gelişmişlik seviyesini olumlu yönde etkileyen sanayi işletmelerimizi ve bu işletmelerimizce üretilen ürünleri tanıtarak; 2023'e 10 kala neler yaptığımızı ve yapabileceğimizi göstermek istedik. Sergimize, Sinop genelinde üretim yapan 48 sanayi işletmesi katıldı" dedi.

1. Sanayi Ürünleri fuarının Sinop'a hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop'un gayrisafi milli hasılasının içinde tarımın yerinin yüzde 82, sanayinin yüzde 8, ve yüzde 10'da hizmet sektörünün payı olduğunu söyledi. Köşger; "Biz tarımın geriletilmeden oransallığın değişmesi gerektiği kanaatini söylüyoruz. Hizmet sektörünün ve sanayi sektörünün bu pay içerisinde tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hak ettiği yeri alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu manada Sinop'un çevresini doğal dokusunu, hali hazırda doğal yapısını bozmadan sanayiyi, endüstriyi geliştirmemiz lazım. Sinop'un temel altyapı sorunları hızla çözülüyor, teşvik kapsamında oldukça iyi bir yerde. Merkezde ki Organize sanayi bölgemiz faaliyete geçti. Boyabat İlçemiz de kurulan organize sanayi bölgemizde de alt yapı çalışmaları hızla ilerliyor. Ekonomik manada İlimizde çok önemli gelişmeler başladı. Bu noktada Sinop sanayici ve iş adamının geleceğe yönelik vizyonunu çok iyi kurarak gelecekle ilgili planlarını çok iyi yaparak, çok kapsayıcı ve uzak görüşlü yatırımlar yapmasını diliyorum. Çünkü Sinop'un geleceği ve ufku parlak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor. Bu fuara katılan herkesi tebrik ediyor. Başarılar, bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Vali Köşger ve beraberindekiler sergi alanını gezerek üretilen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı. 3 gün boyunca sürecek olan sergiye, Sinop genelinde faaliyet gösteren sanayi işletmesi katıldı. İşletmeciler Vali Köşger'e ürünlerinden hediye etti. Vali Köşger'e ayrıca Osmanlı Cam Mozaik firması tarafından cam mozaikten hazırlanan Atatürk portesi hediye edildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanayicilerin Ürünleri Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement