Sanayi Ustalarının Fotoğraflarından Oluşan Resim Sergisi Forum'da - Son Dakika
Yerel

Sanayi Ustalarının Fotoğraflarından Oluşan Resim Sergisi Forum'da

Sanayi Ustalarının Fotoğraflarından Oluşan Resim Sergisi Forum\'da

Mersin'de bir grup fotoğrafçı, sanayi ustalarının fotoğraflarıyla Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde sergi açtı.48 fotoğrafçı 6 aylık zamanda, sergilenmek üzere 78 eser ortaya çıkardı.

03.09.2013 09:50

Mersin'de bir grup fotoğrafçı, sanayi ustalarının fotoğraflarıyla Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde sergi açtı. 48 fotoğrafçı 6 aylık zamanda, sergilenmek üzere 78 eser ortaya çıkardı.

İlk sergilerini sanayi ustalarının çalıştığı yer olan Meram Küçük Sanayi Sitesi'nde açan 48 fotoğrafçı, ortaya çıkardıkları 78 eseri Mersin'de sergilemeye devam ediyor. 70 fotoğrafçı ile başlayan çalışma 6 ay sonunda 48 fotoğrafçı ile tamamlandı. Editörlüğünü Canan Yaşar, Haluk Seçilmiş ile Hayrettin Kırdı'nın yaptığı çalışma tamamlandığında çekilen fotoğraflar, tek tek elendikten sonra geriye kalan 78'i sergi için hazırlandı. Fotoğrafların basılmasının ardından ilk sergi merkez Toroslar ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan Meram Küçük Sanayi Sitesi içinde 'Meram'ın Ustaları' adıyla açıldı. Burada yaklaşık 3 ay boyunca sergilenen resimler, ardından Forum Mersin AVM'ye getirildi. Dün akşam gerçekleştirilen serginin açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Metin Borazan, fotoğrafçılar ile sanayi ustaları katıldı.

Açılıştan önce sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Canan Yaşar, bu çalışmaya 70 fotoğrafçının katıldığını söyledi. Bugün sergide yer alan fotoğrafların ise 48 fotoğrafçıya ait olduğunu belirten Yaşar, "Meram'daki projenin ana fikri benden çıkmıştı, mekan ve usta olarak. Meram'a geldiğimde burada inanılmaz bir potansiyel olduğunu fark ettim. Arkadaşlarla paylaştım ve onlar da kabul ettiler. Hep beraber haftada 3 gün, 4 gün gelip burada çalışmak şartıyla 6 aydır güzel bir çalışma yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Sabırla çalıştılar. Buradaki ustalara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizleri sahiplendiler. Kendimizi evimizde gibi hissettirdiler" dedi.

Amacının Meram'ın sesini duyurmak olduğunu ifade eden Yaşar, "Zannediyorum, duyuldu. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin her yerini gezdirme şansımız olur. Bugün 78 eseri sergiliyoruz. Benim hayalim Mersin'deki bütün sanayilerin çalışmasını yapıp kendi mekanlarında sergilemek. Kendi mekanlarında olmasını da ben istedim. Sergimiz halkın içinde olsun, halka hitap etsin ve emekçilerin kendi mekanında olsun istedim. Çünkü ayrı bir gurur duyacaklardı. Bugün onu gördük. Herkes kendi fotoğraflarının başına gelip 'Canan Hocam güzel olmuş, teşekkür ederiz' dedi. Bu bize dünyalara değer. Her şeye değdi yani. Bütün yorgunluklarımızı unuttuk" diye konuştu.

Forum Mersin AVM'ye de teşekkür eden Yaşar, "Bu tür yerlerde resimleri sergilememiz daha çok insana ulaşmamamıza vesile oluyor. Yaptığımızın güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de bütün herkesin bu fotoğrafları görmesini istiyoruz. Bugün bu isteğimiz gerçek oldu diyebilirim. Çünkü buradan günde yüzlerce kişi geçiyor ve her geçen insan fotoğraflara ilgi ile bakıyoruz. Buda bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanayi Ustalarının Fotoğraflarından Oluşan Resim Sergisi Forum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement