Samsun haber | CHP Samsun İl Örgütü'nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Samsun haber | CHP Samsun İl Örgütü'nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir Hakkında Suç Duyurusu

Edinilen Samsun haberine göre CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında Atakum ilçesinde bulunan Yalı Kafe’nin olduğu alanla ilgili plan değişikliklerinin idare mahkemesi tarafından iptal edilmesine karşın inşaat çalışmalarını sürdürdüğü gerekçesiyle  Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

19.10.2022 16:59  Güncelleme: 18:20

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında Atakum ilçesinde bulunan Yalı Kafe'nin olduğu alanla ilgili plan değişikliklerinin idare mahkemesi tarafından iptal edilmesine karşın inşaat çalışmalarını sürdürdüğü gerekçesiyle  Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve partililer, Yalı Kafe alanındaki inşaat çalışmalarıyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"DEVASA BİR KÜTLE KONDURMA PROJESİ"

Fatih Türkel, partililerle birlikte suç duyurusu öncesinde adliye önünde açıklama yaptı. Türkel, şunları söyledi:

"Sizleri 2018'de yapılan yerel yönetim seçimlerine götürmek isterim. 31 Mart yerel seçimlerine götürmek isterim. 2019 yerel yönetim seçimlerinde Atakum Belediye Başkanlığı'nı CHP kazandıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi, CHP'sinin kullanımında yani uhdesinde olan eski ismi Samsun Yalı Kafe'yi alelacele bir kararla özellikle İller Bankası'nın da bir hülle yoluyla resmen teşbihte hata olmaz ama çökmüştür. Bunun peşine Samsun'da ve Türkiye'de uygulanan bir garabet millet bahçeleri uygulama projesiyle buraya Atakum Belediyesi'nin o şehrin nefes aldığı, Yalı Kafe'nin göbeğine güya bir kitap okuma alanı bir ve bir kütüphane projesini meclise getirdi. Meclisten 1/1000'lik ve 1/5000'lik projeler meclis çoğunluğu kullanılarak geçtikten sonra gördük ki, o Yalı Kafe dediğimiz alanın içerisine komple devasa bir kütle; yeşilliği, otoparkı, sosyal alanları yok sayarak, devasa bir kütle konduracağının projesi geldi.

"TEK ADAMIM MUKTEDİRİM DİYEN DEMİR, YASA HUKUK TANIMIYOR"

Mahkeme kararlarını uygulamayarak tabi ki bizler ve Mimarlar Odası Başta olmak üzere, söz konusu plan ve projelere itiraz ettik ve itirazlarımızın devamında Samsun İdare Mahkemesi söz konusu planın da projenin de durdurulması ile ilgili karar verdi. Karar verdi ama 'ben her şeye muktedirim diyen, ben tek adamım diyen, ben seçildim, ben var ya benim dediğim her şey doğrudur' diyen Mustafa Demir, mahkeme kararına rağmen, söz konusu projeyi başlattı. Söz konusu proje başlarken, hepiniz gördünüz ve izlediniz ki, etrafında yeşil alan yok. İmar Yönetmeliği, imar mevzuatı ayaklar altına alınmış, dedim ya ben yaptım oldu anlayışıyla yasalar ve hukuk ayaklar altına alınarak, oradaki kocaman bir inşaat kütle yapımına devam etmeye başlamıştır. Diğer taraftan, yine ilgililerin, odaların, derneklerin ve CHP'nin itirazları sonucunda ilgili inşaatın yine devamında Samsun 3. İdare Mahkemesi tarafından tekrar inşaatın durdurulmasıyla ilgili yürütmenin durdurulmasıyla ilgili bir karar daha verildi. Mustafa Demir ve Samsun Büyükşehir Belediyesi 'ben muktedirim, ben yasaları ve yargıyı tanımıyorum' diye inşaata devam etmeye başladı. Akabinde yine yetmedi, yine yapılan itirazlar sonucunda Samsun 2. İdare Mahkemesi de yapılan yanlış uygulamalara, yapılan kanunsuzluklara ve usulsüzlüklere de dikkat çekerek yürütmeyi tekrar durdurdu. ve söz konusu inşaatın ruhsatının iptal edilmesiyle ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili tebligatlarda bulundu.

"SAMSUN KİMSENİN MALI DEĞİL 1 MİLYON 350 BİN KİŞİNİN ORTAK MALI"

Üzülerek görüyoruz ki, buradaki yanlış uygulama, hukuksuzluk ve kanun tanımazlık devam etmekte. Buradan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bu usulsüzlüğe dikkat çekerek bu usulsüzlüğün altına imza atan, bu kararın uygulamasında ısrar eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Mustafa Demir ve ilgililer hakkında hukukçu arkadaşlarımızla ve yönetim kurulumuzla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunmaya geldik. İlgililerin yanlış uygulamalarıyla ilgili bizler CHP olarak sakın ha şunu demesinler, yapılana karşı değiliz. Orada bir kitap kafeye, orada bir sosyal projeye karşı değiliz. Bunun altını çiziyoruz. Biz burada Millet Bahçesi ismi kullanılarak ALO 153 Çağrı Merkezi kaçak inşaat orada. Millet Bahçesi etrafından dolanılarak yapılan yanlış uygulamalara, kamu gaspına, yeşil alan gaspına dikkat çekmek, burada işlenen suçun bir an önce durdurulması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmaya geldik. Mustafa Demir her zaman şunu söylüyor; 'Samsun kimsenin babasının malı değil. Samsun 1 milyon 350 bin kişinin malı.' Biz de buradan kamu adına CHP İl Örgütü olarak Samsunlu hemşerilerimizden almış olduğumuz yetkiyle sözünü kendisine hatırlatıyoruz: Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı evet doğru diyorsunuz. Samsun kimsenin babasının malı değildir. Samsun 1 milyon 350 bin Samsunlunun ortak malıdır. Ama her şeye rağmen, bu ülkede adalet var. Bu ülkede hukuk var. Bu ülkede mahkeme kararları var. Mahkeme kararları da bütün resmi kurumları bağlar. Sizleri bir an önce alınan kurul kararlarına, mahkeme kararlarına riayet etmeye, gereğini yapmaya ve Samsunlulardan aldığınız yetkiyi kötüye kullanmamaya davet ediyoruz."

Samsun haber | CHP Samsun İl Örgütü\'nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir Hakkında Suç Duyurusu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Samsun haber | CHP Samsun İl Örgütü'nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement