Sakarya Otomotiv Üssü Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Sakarya Otomotiv Üssü Olma Yolunda İlerliyor

Sakarya Otomotiv Üssü Olma Yolunda İlerliyor

TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, "Sakarya'nın günümüzde yatırım anlamında önemli bölgelerden olduğunun farkındayız, bu avantajlarından yararlanmak arzusundayız" dedi.

09.09.2014 17:59  Güncelleme: 10:48

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Otomotiv Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Sakarya'nın yatırım anlamında önemli ve cazip bölge olduğunu bildiklerini belirterek, sunduğu avantajlardan yararlanmak arzusunda olduklarını söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Ferizli ilçesinde kurulması planlanan Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunan Çiftçi, TOSB olarak yıllardır edindikleri bilgi ve tecrübeyi Sakarya'nın ilerlemesinde paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını anlattı.

"Sakarya'nın günümüz koşullarında yatırım anlamında önemli ve cazip bölge olduğunun farkındayız, bu avantajlarından yararlanmak arzusundayız" diyen Çiftçi, "Otomotiv sektörü de içinde bulunduğu bölgeyi sadece ekonomik anlamda değil, kültürel ve yaşanabilirlik anlamında da geliştiren bir sektör" ifadesini kullandı.

Çiftçi, Otomotiv İhtisas OSB'nin, kentin potansiyelinin pozitif yönlü değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

SATSO BAŞKANI KÖMESUSUL

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Seyifler mevkisinde tespit edilen arazinin Otomotiv İhtisas OSB için elverişli olduğunu söyledi.

Çevreye rağmen değil, çevreyle çalışmak, üretmek isteyen iş dünyasıyla ilerlediklerine dikkati çeken Kösemusul, otomotiv sektörünün de çevreye duyarlı sektörlerin başında geldiğini, Sakarya'nın otomotiv şehri olması gerektiğini, bu hedefler doğrultusunda gayret ettiklerini vurguladı.

"Sakarya'nın kuzey bölgesi lojistik açıdan ilimizin dünyaya açılan penceresi olma yolunda hızla ilerliyor" diyen Kösemusul, "Bu itibarla gerek demiryolu güzergahında yer alması gerek limana yakınlığıyla oldukça cazip bir bölgede yer alacak. Yakınında yer alacak Makine İmalatçıları İhtisas OSB ile de destek halinde olmasıyla güçlü bir bölge olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya Otomotiv Üssü Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement