Sakarya İl Tütün Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya İl Tütün Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sakarya İl Tütün Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici Başkanlığında, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda İl Tütün Kurulunun aylık olağan toplantısı gerçekleştirildi.

21.12.2012 10:05

Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici Başkanlığında, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda İl Tütün Kurulunun aylık olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Tütün denetimleri konusunda Sakarya'nın durumu değerlendirildi ve tütün denetimlerinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr Aydın Erdoğan tarafından, 2012 yılı Eylül ayı itibari ile Ülke çapında uygulamaya konulan, Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi hakkında kurul üyelerine bilgi verilen toplantıda şu kararlar alındı: "İlçe Kaymakamlıkları bünyesinde, tütün denetimlerinde izlenecek yol ve uygulama pratiği açısından eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. Yapılan denetimlerin, etkinlik ve verimliliğinin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Kaymakamlarının başkanlığında, ilçedeki paydaş kuruluşların yetkililerinin katılacağı aylık değerlendirme toplantıları yapılacak. Sigara kullanımının engellenmesi veya en aza indirilmesi amacıyla halkı aydınlatıcı ve bilgilendirici nitelikte afiş, broşür, el ilanı gibi görsel eğitim materyaller temin edilerek, toplumda sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturulması yönünde çalışmalar yapılacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını bağlı kuruluşları bünyesinde, sigaranın zararlarına ilişkin, personel eğitimleri planlamaları ve bünyesindeki ihlallerin önlenmesi yönünde gerekli tedbirleri almaları sağlanacak. Denetime katılacak olan görevliler, Üniversite ile hazırlanacak ortak bir eğitim planı doğrultusunda, halkla ilişkiler konularında, eğitim ve seminerlere katılmaları sağlanacak. Tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve sebep olabilecekleri hastalıklar açısından, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla; okullarda, işyerlerinde, fabrikalar gibi toplu yaşam alanlarında eğitim faaliyetleri ve seminerler düzenlenecek"

Sakarya İl Tütün Kurulu tarafından alınan kararların biran önce hayata geçirilmesi de karara bağlandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya İl Tütün Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement