Şair Namık Kuyumcu'nun Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Şair Namık Kuyumcu'nun Yeni Kitabı Çıktı

Şair Namık Kuyumcu\'nun Yeni Kitabı Çıktı

"Talan Bir Ömrün Ortasında", " Belki Bir Şarkı" isimleriyle iki ayrı şiir ve "Bir Başkadır Alsancak" isimli deneme kitapları da bulunan Namık Kuyumcu; "Düz yazıyla ilgili kitaplarım yayımlansa da kendimi şair olarak tanımlamak daha yakın geliyor."

01.06.2012 15:40

Ünlü yazar Namık Kuyucunun On yıllık bir çalışmanın ürünü olan " Aşk Bağışlamasın" isimli yeni şiir kitabı çıktı

"Talan Bir Ömrün Ortasında", " Belki Bir Şarkı" isimleriyle iki ayrı şiir ve "Bir Başkadır Alsancak" isimli deneme kitapları da bulunan Namık Kuyumcu; "Düz yazıyla ilgili kitaplarım yayımlansa da kendimi şair olarak tanımlamak daha yakın geliyor.

Bir roman çalışmasının da içindeyim ama öncelikle, "Aşkın Rengi Siyahtır" kitabımın üzerinden yazdığım sinema öyküsünün filme çekilmesini, daha çok önemsiyorum. Sinema da bir ekip ve zamanlama ilişkisi. İyi bir senaryo; ancak yetkin yönetmen ve teknik ekiple birlikte, başarılı oyuncuların ortak sinerjisini içerir. Sinemanın ortak akıl ve ortak başarı olduğuna inanıyorum. İyi şiir ile iyi sinemanın buluştuğu yer çok çekici geliyor. Erken yitirdiğimiz Yunan sinemacısı Angelepoulos'u saygıyla anmak gerekir" dedi.Kuyumcu, bir şair olarak İzmir'de yaşamaktan mutlu olduğunu, sanatın ve edebiyatın sadece çiçek- böcek ilişkisi olmadığını belirtti. Hayatı derinliğine anlamanın ve anlamlandırmanın en üst biçimi olduğunu düşündüğünü dile getiren Namık Kuyumcu şunları söyledi: " Edebiyat ve sanat; insandan ve gelecekten yana, tüm sevgisizliklere, yabancılaşmaya, eşitsizliklere, çıkar ilişkilerine, savaşa, kine, şiddete, dogmalara, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı ipekten ve anlamdan büyülü bir mızraktır! Bunu görebilirsek; gökyüzündeki yıldızlar sadece şiirlerde kalmaz; bugün ve gelecekte daha aydınlık ve özgür bir yaşamı bize yaklaştırır." Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Ege Temsilciliği yanında, İzmir Aydın ve Sanatçılar Platformu'nun da temsilcisi ve Konak Belediyesi Kültür Sanat danışmanlığı görevini de yürüttüğünü hatırlatan Kuyumcu, "Konak Belediyesi'nde ve Hakan Tartan gibi başarılı bir belediye başkanıyla çalışmaktan ve çalışma arkadaşlarımla güzel şeyler paylaşmaktan onur duyuyorum. Şair, yazar, gazeteci, bakan ve iktisat doktoru kimlikleriyle, entelektüel bir belediye başkanıyla çalışmanın; 'kalıcı kent kültürü ve sanatsal kimlik' yaratmakta önemli bir yeri bunuyor. Sanatın ve sanatçının kıymetini, sanatseverlerle çoğaltmak yolunda yapılanlar, sadece bölgemizde değil, Türkiye'de ilgi çeken ve saygı gören bir sevinç kaynağıdır. Kaptanınız donanımlı olursa; kültür, sanat ve sosyal projelerin rüzgarını ardınıza alarak, sanatçıların ve halkın desteğiyle, açık ve derin denizlere yelken açmanız daha mümkündür. Başarı kolektif ama öncülük temeldir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şair Namık Kuyumcu'nun Yeni Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement