Şahini Kanadından Vurdular - Son Dakika
Yerel

Şahini Kanadından Vurdular

Şahini Kanadından Vurdular

Şahin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından tedavi altına alındı.

19.06.2011 11:05

Van'da avcılar tarafından kanadından silahla vurularak yaralanan ve nesli koruma altına alınan Şahin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından tedavi altına alındı. Şahinlerin doğada artık çok nadir olarak görüldüğünü söyleyen YYÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan "Şahin kanadından silahla yaralanmış. Buna bağlı alarak kanat bölgesinde kırıklar var. Kırık oluşan bölgeye platin tedavisi uyguladık" dedi.

Gürpınar İlçesi'nin dağlık alanlarında kanadından silahla yaralanan Şahin, bir kişi tarafından Çevre Orman Müdürlüğü yetkililerine getirildi. Burada yapılan ilk tedavi ardından yaralı Şahin YYÜ Hayvan hastanesine götürüldü. Kanadından silahla yaralandığı belirtilen ve kanat bölgesinde kırık, saçma taneleri bulunan Şahin Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından tedavi altına alındı. Kanat bölgesinde oluşan kırık ve kanamalar nedeniyle uçamayan yaralı şahine platin tedavisi uygulandı.

Hastanemize getirilen Şahinin kanadından silahla vurulduğunu belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, şöyle dedi:

"Hastanemize getirilen Şahin kanadından silahla yaralanmış. Buna bağlı olarak kanat bölgesinde kırık var. Kırık olan bölgeye insanlarda da uygulanan platin tedavisi uyguladık . Yapılan tedavi olumlu sonuç verdi. Bundan sonra kuşumuzun uçması için gerekli uçma hareketi denemelerine gececeğiz. Bu denemelerde inşallah olumlu sonuç verirse iyileşir iyileşmez doğaya salınacak. İyileşemediği takdirde bir hayvanat bahçesine göndereceğiz. " - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Şahini Kanadından Vurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement