Sağlıklı Beslenme Projesi Basına Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Beslenme Projesi Basına Tanıtıldı

Sağlıklı Beslenme Projesi Basına Tanıtıldı

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile"...

24.10.2013 18:21

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" projesi Zonguldak Öğretmenevinde basına tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yaşar Erdoğan, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Ayhan Taşkın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Proje Koordinatörü İsmail Düztaşı, Zokader Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Aydın Karadağ, Tola Üder ve basın mensupları katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zokader başkanı Süleyman Erbay konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün burada "İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" adlı projemizin tanıtım toplantısı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle projemize ve sunduğumuz tüm projelerimize destek olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek'e, yine projemize her türlü desteği veren İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcımız Dr. Yusuf Kaya 'ya, projemize destek olan Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Kanserle Mücadele birimi Müdürümüz Esin İlhan'a ve ekibine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Nemci Çelik Bey'e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Uğur Akdeniz'e ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Projemiz hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Hepinizin malümu Obezite dünyada ve ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerde insan sağlığını ve ülke ekonomilerini tehdit eder duruma gelmiştir. Ülkemizde 2010 yılında bu konuda atılan adımlardan biri olan ve Başbakanlık tarafından hayata geçirilen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı " ile öğrencilere ve topluma yönelik bazı tedbir ve düzenlemeler getirilmiştir. Bunlardan bizce en önemli sayılacak olanı okul kantinlerinde kola, gazlı ve aromalı içeceklerin satışının yasaklanmış olmasıdır. Bu uygulama bizce Kapalı alanlarda sigara yasağından sonra toplum sağlığının korunması ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi anlamında atılmış en cesur adımlardan biridir. Ancak bu genelge ve yönetmeliklerin altının doldurulması gerekmektedir. Burada kamu kurumlarının yanında sivil toplum örgütlerine de görev düşmektedir. Bu noktada derneğimiz sağlıklı beslenme konusunda özellikle öğrencilerin ve anne babaların çeşitli etkinliklerle bilgilendirilmesi gerektiğini düşünerek bu projemizi paydaşlarımıza sunmuş, onlarında desteğini alarak uygulamaya geçirmiştir. Projemizin ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının sivil toplum örgütleri ile birlikte toplum yararına yapmış olduğu nadir ve örnek projelerden biri olduğunu düşünmekteyim. Proje ile Merkez İlçemizde 30 bin 000 'i öğrenci olmak üzere Öğrenci velileri, Kantin İşletmecileri, kantin çalışanlarının da oluşturduğu 20 bin 000 kişi ile birlikte yaklaşık 50 bin 000 insanımıza sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele konusunda çeşitli bilgilendirme, eğitim ve etkinlikler düzenlenecektir. Düzenlenecek olan bu eğitim ve bilgilendirmeler Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkili elemanlarınca yapılacaktır. Ardından Proje hakkında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise proje dolayısıyla proje ortaklarına teşekkür ettikten sonra projeden çok memnun olduğunu sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, Zonguldak Kantinciler deneğine böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ettiğini belirterek, 'Yapılan bu proje sayesinde çocuklarımız ve velilerimiz sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirilmiş olacaktır. Toplum yararı olan bu tür çalışmaları her zaman desteklemekteyiz" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Ardından söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yaşar Erdoğan da projenin önemli bir toplum sorunu olan obezite ile mücadele konusunda atılmış kayda değer bir adım olduğunun altını çizerek projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına konuşma yapan Gençlük ve Spor şube Müdürü Ayhan Taşkın projenin obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme konusunda önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Son olarak söz alan İl Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanserle Mücadele Şube Müdürü Esin İlhan ise yapılan projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Proje büyük hedefleri olan bir projedir. Zonguldak Halk Sağlığı Kurumu olarak projeye gerekli desteği sağlamaktan memnuniyet duymaktayız. Obezite toplumun önemli bir sorunu olmuştur. Bu konuda müdürlüğümüzün farklı proje ve çalışmaları bulunmaktadır. Bu proje ile de insanlarımızda farkındalık yaratmayı hedeflemekteyiz" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Toplantı proje ortaklarının program ile ilgili görüşmeleri neticesinde sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Beslenme Projesi Basına Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement