Roman Çocuklar, Kuran Kurslarında Sosyalleşiyor - Son Dakika
Yerel

Roman Çocuklar, Kuran Kurslarında Sosyalleşiyor

Roman Çocuklar, Kuran Kurslarında Sosyalleşiyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 4-6 yaş grubundaki çocuklar, Kuran kursundaki etkinliklerle sosyalleşme imkanı buluyor.

02.02.2015 11:47  Güncelleme: 11:56

SÜLEYMAN COŞKUN BOZYEL - Çorlu ilçesinde, Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı mahallede, 4 - 6  yaş grubundaki çocuklar, Kuran kursunda okuma yazma da öğreniyor.

Çocuklar, İlçe Müftülüğünün açtığı Gül ve Çiçek adlı iki kursta, Kuran, dini bilgiler ve okuma yazma öğreniyor, resim boyama ve değişik el sanatları etkinliklerine katılıyor.

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'nde açtıkları iki Kuran kursunda çocuklara dini ve manevi değerler eğitimi verildiğini söyledi.

Kursların çocukların hem manevi gelişimlerine hem de davranışlarına olumlu katkı sağladığını belirten Gülmek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız yüce kitabımızın harflerini, oyun ortamı içerisinde boyama yaparak öğreniyor. Kuran kurslarında 4 - 6 yaş grubu çocuklara din eğitimi ve manevi değerler eğitimi konusunda hocalar tarafından eğitim veriliyor. Klasik eğitim yöntemlerinden farklı olarak çocuklara hem eğlendirmeye çalışıyoruz hem de Kuran öğretiyoruz. 4-6 yaş grubu okul öncesi eğitimlerde, toplam 35 eğitmen hocamız görevli."

Gülmek, kursların sabah 9'da başlayıp 21.00'e kadar devam ettiğini, çocukların okula başlamadan kurslar sayesinde okuma yazma da öğrendiğini aktardı.

Boyama, çizim, el sanatları gibi eğitimler alan çocukların kurslar sayesinde eğlendiğini de vurgulayan Gülmek, kursların çocuklar açısından faydalı olduğuna inandığını kaydetti.

Annelere de eğitim veriliyor

Gülmek, Hıdırağa Mahallesi'ndeki kurslarda sadece çocuklara eğitim verilmediğini, çocukların annelerine de Kuran-ı Kerim okuma, dini ve manevi bilgiler verildiğini vurguladı.

İsteyen herkesin kurslara katılabileceğini ve şu an katılımın beklediklerinde de fazla olduğunu ifade eden Gülmek şunları kaydetti:

"Kurslarımızda sadece çocuklara eğitim vermekle kalmıyor, ailelerine yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Bu kapsamda, çocuklarımızın annelerinin arasından isteyenler Kuran-ı Kerim kurslarına katılabiliyor. Bu kurslarımızın yanında annelerimize dini manevi temel eğitimleri de veriliyor. En son verilerimize baktığımızda, 65 annenin bu kurslara katıldığını ve bu sayının her geçen gün artarak çoğaldığını görüyoruz." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Roman Çocuklar, Kuran Kurslarında Sosyalleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement