Robert Kolej Ve GKV İşbirliğiyle "Topluma Hizmet Projesi" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Robert Kolej Ve GKV İşbirliğiyle "Topluma Hizmet Projesi" Yapıldı

Robert Kolej Ve GKV İşbirliğiyle "Topluma Hizmet Projesi" Yapıldı

Gaziantep'te bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen "Topluma hizmet projesi'nin finali gerçekleştirildi

11.04.2011 10:23

Her yıl GKV Özel Okulları ve Robert Kolej işbirliğiyle yapılan Topluma Hizmet Projesine bu yılda çeşitli devlet okullarından öğrenciler katılarak bir hafta süreyle çeşitli ekinliklere imza atıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve Robert Kolej işbirliğiyle geleneksel hale getirilerek her yıl Gaziantep'te gerçekleşirilen Topluma Hizmet Projesinin bu yıl dördüncüsü devlet okullarından da katılımla gerçekleşti.

Organizasyonda İstanbul Amerikan Robert Koleji, GKV Özel Okulları, Aslı Alevli İlköğretim Okulu, Can Alevli İlköğretim Okulu, Meten Uygun İlköğretim Okulu öğrencileri görev aldı. Proje kapsamında farklı okullardan bir araya gelen aynı ve farklı yaş gurubundaki öğrenciler oluşturdukları tiyatro, dans, müzik ve resim kulüplerinde ortak projeler üreterek bir birlerini tanıma imkanı bulmuş ve ortak çalışmalarla proje sonunda kaynaşmayı başarmıştır.

Düzenlenen final proğramında proje hakkında bilgi verenGKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili "İstanbul Amerikan Robert Lisesi ve kurumumuz arasında dört yıldır sürdürülen işbirliğiyle Gaziantep'te devlet okullarının da katılımıyla "Topluma Hizmet Projesi" adı altında ortak bir çalışma platformu oluşturulmuştur. Bu yılda aynı proje kapsamında bazı okullarımızın öğrencileriyle birlikte bir haftalık süreç içerisinde önemli çalışmalar yapılmış ve finalde elde edilen sonuçlar ortaya konularak projenin başarısı bir kez daha kanıtlanmışır. Farklı kentlerden ve farklı çevrelerden öğrencilerin bir araya geldiği ve tanışarak, çalışarak kaynaştıkları bu projede ortaya konulan sonuçlar gurur vericidir. Roosevelt'in "bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır." Özdeyişinden yola çıkan topluma hizmet projesinin temel ilkesi öğrencilerin yapıcı, üretken ve çok yönlü bireyler olarak yetiştirilerek topluma kazandırılmasıdır. Öğrencilerin sorumluluk üstlenmesine yardımcı olmak, insan ve çevre sevgisini geliştirmelerini ve gerçek yaşamda uygulamalar yaparak öğrenmelerini sağlamak projenin en önemli amaçlarının başında gelmektedir.

Proje kapsamında biraraya gelen öğrenciler çeşitli ilköğretim okullarında öğrenim gören arkadaşlarıyla birlikte hafta boyunca tiyatro, müzik, spor ve dans gibi farklı alanlarda ortak çalışmalar yapmışlardır. Bugün bu çalışmalardan oluşan bir sunum izleyeceğiz.Bu etkinliklerde görev alan öğrenciler birbirlerini tanıma fırsatı bularak, başkalarına yardım etme ve onların hayatlarında küçük de olsa bir farklılık oluşturmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Biz Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak bu tür etkinlikleri her zaman destekliyor ve eğitimin çok önemli bir boyutu olarak görüyoruz.Bu projenin gerçekleşmesinde bizlere büyük destek veren GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanlarımıza, İstanbul Amerikan Robert Lisesi Müdürü GKV dostu değerli eğitimci Mr. John Chandler ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Sayın Fevzi Beşe'ye, Robert Kolej Proje Koordinatörü Sayın Güler Karabatur'a, Proje Danışmanları Robert Kolej Öğretmeni Necla Sönmezay ve Okulumuz Öğretmenleri Ahmet Demir, Murat Öngen, Gülçin İnce'ye, proje lideri öğrencilere, Robert Kolej ve GKV proje öğrencilerine, projeye destek veren Mehlika Alevli, Can Alevli, Aslı Alevli, Mete Uygun Ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim okulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine ve çok değerli velilerine en içten teşekkürlerimizi sunarız" dedi Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin oluşturduğu tiyatro, müzik, resim ve dans kulüpleri hazırladıkları gösterileri sunarken izleyicileri adeta büyülediler. Gösterilerin sonunda projeye destek veren okul idarecilerine birer plaket verilirken projelerde görev alan öğrencilere de sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Robert Kolej Ve GKV İşbirliğiyle 'Topluma Hizmet Projesi' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement