Ressam Turan Erol, Çankaya'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ressam Turan Erol, Çankaya'da Anıldı

Ressam Turan Erol, Çankaya\'da Anıldı

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli ressamlardan Turan Erol, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde anıldı. Öğrencileri ve sevenlerinin katıldığı etkinlikte, Erol’un kişiliği, sanatı ve hocalığı anlatıldı.

09.04.2023 10:48  Güncelleme: 10:54

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli ressamlardan Turan Erol, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anıldı. Öğrencileri ve sevenlerinin katıldığı etkinlikte, Erol'un kişiliği, sanatı ve hocalığı anlatıldı.

Ünlü ressam Turan Erol, Çankaya'da düzenlenen etkinlikle anıldı. 96 yaşında yaşamını yitiren ressam, akademisyen ve öğretmen Turan Erol için Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Öğrencileri ve sevenlerinin hazır bulunduğu etkinliğe, ressam Celal Binzet, heykeltıraş Prof. Dr. Refa Emrali, ressam Prof. Dr. Zafer Gençaydın, akademisyen ve ressam Nur Gökbulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ankara Temsilcisi Şükrü Küçükşahin ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Günsel Renda katıldı. Sanat tarihçisi ve akademisyen Dilek Şener'in moderatörlüğünü yaptığı etkinlik, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşlar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte söz alan sanat tarihçisi Prof. Dr. Günsel Renda, Turan Erol'un, Ankara'da sanatın nabzını tutan, sanatla ilgili hemen tüm çevrelerin tanıdığı önemli bir sanatçı olduğuna vurgu yaptı. Ressam Prof. Dr. Zafer Gençaydın ise "Bir sanatçıyı tanımak, bir dünyayı keşfetmek demektir bence. Bu bakımdan, Turan Hoca'm ve son yıllarda Ankara, çok büyük kayba uğradı. Turan Hoca'mın kaybı ve bıraktığı boşluk çok büyük. Türk resminde, özellikle Cumhuriyet sonrası resminde Turan Hoca'nın çok büyük bir izi vardır" dedi.

Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan ressam Nur Gökbulut da Turan Erol'un, Anadolu'nun ortasına kurulmuş bir ocak olan Gazi Üniversitesi'nin ateşini harlayanlardan olduğunu belirterek, "Turan Hoca, şu anda burada olan ya da olmayan insanlara verdiği, onlarla paylaştığı değerler olmasaydı, şu an aramızda bulunan birçok güçlü ismi, birçok sanat eğitimcisini var edemezdi" diye konuştu.

TURAN EROL SANAT ATÖLYESİ, GENÇLERİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi'nin Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde hizmet veren ve Turan Erol'un adını taşıyan sanat atölyesinin açılışını da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Erol birlikte yapmıştı. Turan Erol'u anma gününde, adını taşıyan sanat atölyesinin öğrencileri de Erol'un karakalem portresini çizdi.

Temel sanat eğitimi, sanat tarihi, model/imgesel çizim ve heykel derslerinin verildiği atölyede öğrencilere bütün disiplinleri tanıma fırsatı sunuluyor. Atölyede, sanat bölümlerine hazırlanan gençlere rehberlik desteği de veriliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ressam Turan Erol, Çankaya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement