Rektörlük Seçimlerinin İlk Ayağı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Rektörlük Seçimlerinin İlk Ayağı Tamamlandı

Rektörlük Seçimlerinin İlk Ayağı Tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yerel seçimler öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın istifası sonrası Rektörlük koltuğu vekaleten yürütülüyordu.

16.05.2014 12:53

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yerel seçimler öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın istifası sonrası Rektörlük koltuğu vekaleten yürütülüyordu. Yeni rektör seçimi için sandığa giden adaylardan eski Rektör Mansur Harmandar kullanılan geçerli 540 oydan 284'ünü aldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A salonunda sabah başlayan oy kullanma işleminin ardından akşam saatlerinde sandıklar açıldı. Rektörlük için eski rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okay Nazlı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedrettin Mercimek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsel Doğan aday oldu. 6 adayın YÖK'e bildirileceği seçim öncesi usule uygun olarak Rektör Vekili ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Akça, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arcan Baldemir ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Barlas da aday gösterildi.

Rektörlük seçimi için 556 öğretim üyesi oy kullandı. Kullanılan soyların 16'sı geçersiz çıktı. Adaylardan eski Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar 284, Prof. Dr. Oktay Nazlı 126, Prof. Dr. Bedrettin Mercimek 109, Prof. Dr. Gürel Doğan 13 oy aldı. En fazla oy alan 6 isim Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'e gönderilecek. YÖK tarafından 3 isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilirken, Cumhurbaşkanı 3 isimden birisini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne rektör olarak atayacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektörlük Seçimlerinin İlk Ayağı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement