Rektör Harmandar, Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Rektör Harmandar, Göreve Başladı

Rektör Harmandar, Göreve Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mansur Harmandar, göreve başladı Harmandar: "Mezunlarımızı daha nitelikli insan kaynağına dönüştürmeyi amaçlıyoruz.

26.05.2014 16:58

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mansur Harmandar, göreve başladı.

MSKÜ Rektörlük makamında düzenlenen törende rektör vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, görevini yeniden atanan Prof. Dr. Mansur Harmandar'a devrederek, çiçek takdim etti.

Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıllık görev süresi dolmadan 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu için rektörlük görevinden istifa ettiğini hatırlattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını Osman Gürün'ün yeniden kazandığını ve kendisini tebrik ettiğini belirten Harmandar," Artık üniversitemiz ile şehrimiz bütünleşmiştir. İkisini birbirinden ayırt etmek mümkün değil. Eylül ayında 33 bin öğrenciye ulaştık. Ayrıca yaklaşık iki bin çalışanımız var. Böylece 35 bin nüfuslu bir aileyiz. O nedenle artık Muğla'mız da üniversitemizin payı gittikçe artmıştır" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde nicel büyümeyi daha nitelikli büyümeye dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden Harmandar, şöyle konuştu:

"Mezunlarımızı daha nitelikli insan kaynağına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizi araştırma, yayın ve halka hizmet bakımından Türkiye'de ve dünyada öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Ben öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, idari personelimize ve Muğla'mıza güveniyorum. Bundan sonra da edinmiş olduğum tecrübeyi de dikkate alarak üniversitemizi daha güzel günlere taşıyarak Muğla'mız ile daha iyi bütünleşmeyi sağlayacağız. Yeni dönemde üniversitemizde yeni projeler geliştirerek halkımızı da bunun içine çekeceğiz." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rektör Harmandar, Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement