Puis Samsun: "Akaryakıt Kaçakçılığı Büyük Boyutta" - Son Dakika
Yerel

Puis Samsun: "Akaryakıt Kaçakçılığı Büyük Boyutta"

Puis Samsun: "Akaryakıt Kaçakçılığı Büyük Boyutta"

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler, "Türkiye'de deniz ve karada yapılan akaryakıt kaçakçılık olayları, büyük boyutlarda.

08.05.2014 18:39

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler, " Türkiye'de deniz ve karada yapılan akaryakıt kaçakçılık olayları, büyük boyutlarda. İnsanlar çok kısa zamanda para kazanmak istiyorlar" dedi.

Kaçak akaryakıt olaylarının Türkiye'de ciddi boyutlarda olduğunu söyleyen Zafer Güler, "Türkiye'de deniz ve karada yapılan akaryakıt kaçakçılık olayları, büyük boyutlarda. İnsanlar çok kısa zamanda para kazanmak istiyorlar. Bugün motorinin rafine çıkışı 1 lira 80 kuruş, satışı ise 4 lira 15 kuruş civarında. Devlet akaryakıttan yüzde 55 oranında vergi alıyor. Bu durum kaçakçılık yapanlara cazip geliyor. Karayolu ile Suriye'den giriş yapılan kaçak mazot, istasyonlara dağıtılıyor. Sadece irsaliye ile yola çıkan ve güvenlik güçlerince yol kontrollerinde sadece irsaliye gösterilerek yola devam ediliyor. Fatura ibrazı için yasalar gereği iki haftalık süre tanındığından dolayı eğer bir operasyon şüphesi hissedilirse geçmişe dönük fatura kesiliyor" diye konuştu.

Samsun'un ilçelerinde bazı istasyonlara yapılan kaçak mazot operasyonlarının mahkemelerinin halen devam ettiğini söyleyen Başkan Güler, "Operasyonlardan sonra mahkemeden dolayı 4 istasyon şuan kapalı. Operasyonlar kesildikten sonra kaçak mazot satışında bir değişiklik yaşanmadı ve halen devam ediyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Puis Samsun: 'Akaryakıt Kaçakçılığı Büyük Boyutta' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement