Protokol, Şehit Yakınları ve Gaziler ile İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Protokol, Şehit Yakınları ve Gaziler ile İftarda Buluştu

Protokol, Şehit Yakınları ve Gaziler ile İftarda Buluştu

Samsun protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gaziler ile oruç açtı.

22.06.2015 23:18

Samsun protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit yakınları ve gaziler ile oruç açtı.

Bir otelde düzenlenen iftar programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Albay Emin Karataş, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Müftüsü Veysel Çakı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

ŞEHİT YAKINLARI MÜZE İSTEDİ

İftar sonrası konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, "Dünyada hiçbir toprak parçası, bizim toprağımız kadar vatanı olmayı hak etmemiştir. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu asil kanlardan almıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimizin ortak talepleri üzerine beni elçi olarak görevlendirdiler. Siz Samsun'da her noksanlığı hisseden ve gören bir anlayışa sahipsiniz. Samsun'da şehit ve gazi müzesi olarak şehrimizin güzel yerinde bir müze oluşturulmasını istiyorlar. Çünkü bir insan babasının resmini ancak saklayabiliyor. Dedesinin resmini saklayamıyor. Siz bir gazimizin resmini cüzdanınızda taşıyacak kadar ahde vefalı bir insansınız. Bu vesile ile elimizdeki bilgileri ve belgeleri, resimleri, gazeteleri saklayabileceğimiz bir müzeyi istiyoruz" dedi.

Şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sizler bizim başımızın tacısınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Şehidinin ve gazisinin kıymetini bilmeyen bir ülke insanı olur mu bilmiyorum ama biz sadece kıymeti bilmekten öteye onları başımızın tacı gibi görüyoruz. Ahmet Diril beyin söylediği şehit ve gazi müzesi konusu, ihmal edilmiş daha doğrusu idrak edilememiş bir eksikliğimizdi. En kısa sürede hatta şuandan itibaren 'hangi mekanı, nereyi bu amaçla düzenleyelim, ona en layık olan ortam neresi olur' diye düşünmeye başladım" diye konuştu.

Şehit yakınlarının ve gazilerinin çok özel olduğunu ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Genelde böyle çok lüks lokantalarda, lüks mekanlarda oruç açılırken açıkçası ben de zaman zaman eleştirdim. Ama gönül ferahlığıyla sizinle burada oruç açmanın hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Biz sizlerin emrinizdeyiz. Bunu aklınızın bir kenarına yazın. Eğer bir eksikliğimiz olursa, bu bizim beceriksizliğimizdendir. Yapabildiğimiz taleplerinizi yerine getireceğiz. Yapamadıklarımızı da gerekçeleriyle birlikte size söyleyeceğiz. Siz bizim için çok özelsiniz. Bu toprakları vatan haline dönüştüren insanların yakınları veya bizzat onlarsınız. Bir yerin vatan olması kolay olmuyor. Onun için siz mutlak suretle bizim baş tacımızsınız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Protokol, Şehit Yakınları ve Gaziler ile İftarda Buluştu - Son Dakika


Advertisement