Prof. Ersanlı Batmandaydı - Son Dakika
Yerel

Prof. Ersanlı Batmandaydı

Prof. Ersanlı Batmandaydı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Batmanda bir konferans verildi.

25.11.2014 07:51

Batmanlı kadınlar, Batman Kadın Platformu tarafından organize edilen "Kadın, Savaş ve Şiddet" konulu panelde buluştu.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel'in moderatörlüğü yaptığı panelin konuşmacıları ise Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile DÖKH aktivisti Pero Dündar oldu.

Çok sayıda kadının yanı sıra bazı erkeklerin de katıldığı göze çarpan panel, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

DÖKH aktivisti ve DBP PM üyesi Pero Dündar, konuşmasına Kobanê ve Şengal'de yürütülen kadın mücadelesinin halklar arasındaki sınırları kaldırdığını söyleyerek başladı.

25 Kasım'ın önemine ve anlamı üzerinde duran Dündar, "1960'lı yıllarda katledilen üç kardeş ve Avrupa'nın ortasında katledilen üç Kürt kadının acısı ve mücadelesi aynıdır" dedi.

'MEDYA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEŞVİK EDİYOR'

Panelin bir diğer konuşmacısı Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise bütün kadınların şiddete maruz kalarak ayaklandığını söyledi.

Şiddetin de yaş sınırı olmadığını dile getiren Ersanlı, Kürt kadınlarının Türk kadınlarının görünür olması için çok yardımcı olan bir güç olduğunun altını çizdi.

Her yerde ve her kurumda erkekler tarafından yönetildiğini ifade eden Ersanlı, "Şimdi medyaya bakıyoruz. Kadın şiddeti ile ilgili servis ettiği haberleriyle şiddeti gören kadını değil, daha çok şiddeti uygulayanı öne çıkartıyor. 'Aile meclisi kararırıyla' ve 'namusumuzu kirlettin' gibi manşetlerle servis ediliyor. Bu nedenle her başlık farklı anlaşmalara yol açıyor" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Prof. Ersanlı Batmandaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement