Prof. Dr. Demir: "Halkımız İsterse Hizmetten Kaçmam" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Demir: "Halkımız İsterse Hizmetten Kaçmam"

Prof. Dr. Demir: "Halkımız İsterse Hizmetten Kaçmam"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı olan Ordulu Prof.Dr.Yusuf Demir, "Ordulu olmaktan her zaman gurur duydum."

12.10.2013 11:41

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı olan Ordulu Prof. Dr. Yusuf Demir, "Ordulu olmaktan her zaman gurur duydum. Ordu'nun bir aydını ve akademisyeni olarak bu şehre hizmet etmek boynumuzun borcudur" dedi.

Ordu'ya çeşitli ziyaretler ve Altaş TV'de yayınlanan Orhan Gündoğdu'nun sunduğu "Konuşan Türkiye" programının konuğu olmak için gelen Prof. Dr. Yusuf Demir yaptığı açıklamada, "Ordu'nun bir aydını, akademisyeni olarak, bu şehre hizmet etmek boynumuzun borcudur. Aslında şu anda yaptığımız da bir hizmettir. Bir akademisyen olarak bizlerin olaylara bakışı ve değerlendirmesi siyaset üstü olmalıdır. Bizim gibi kamu hizmeti icra eden akademisyenler siyasetin içerisine ancak halkın yoğun talep ve istekleri, siyaset kurumunun iradesiyle girebilir. Her ortamda Ordu'ya hizmetten gurur duyduğumu ve duyacağımı ifade etmekteyim. Bundan sonra ilkemiz değişmeyecektir. Hangi aşamada olursa olsun bize düşen bu şehre hizmet edebilmektir. Siyasette şuanda herhangi bir konumda aday adaylığı olabilmem mümkün değil, doğrudan olmaz. Ancak hemşehrilerimizin böyle bir iradesi oluşursa, siyasi erglerin bu konuda bir talebi ortaya çıkarsa, bir değerlendirme yapılabilir. Şu anda bize düşen milletimize hizmet anlayışı ve iradesi noktasında, onlara ışık tutabilmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Demir konuşmasına şöyle devam etti: "2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden bir öğretim üyesini rektör atamıştı. Maalesef rektör atamasında diğer üniversitelerde olduğu gibi, liyakat ve benzeri kriterler yerine siyasi sempati ve o gün ülkede hakim olan 28 Şubat zihniyeti etkili olmuştur. 28 Şubat ve Ergenekon uzantılı zihniyetler ile 2000'li yıllarda verdiğimiz mücadele tüm Türkiye ve akademik camia tarafından malumdur. Ordu'da da bu anlayışla atanmış rektöre karşı bir Ordu aydını olarak sessiz kalmam beklenemezdi. Ben de bu duyarlılıkla o dönemde Ordu Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinde mevcut zihniyete karşı aday olmayı bir sorumluluk ve görev kabul ettim. Mevcut süreçte her fırsatta ısrarla şunun altını çizdim: Ben mevcut zihniyetle mücadele için Ordu'ya geldim. Ordu'daki seçimlerde camiamı bölmek ve kendi arkadaşlarımla yarışmak için gelmedim. Çalışmalarım belli bir aşamaya geldi ancak son dönemde üniversitedeki arkadaşlarımızın oylarının bölünme ihtimali ortaya çıkınca, ben de ilk başta verdiğim söz gereği camiamızı bölmeme adına seçimlerden çekildim ve bunun sonucunda oylar birleşince yıllardır aynı ulvi idealleri paylaştığımız Prof. Dr. Tarık Yarılgaç hocamız rektör oldu. Biz de amacımıza ulaştık." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Demir: 'Halkımız İsterse Hizmetten Kaçmam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement