Potanın Engelsiz Perileri, Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika
Yerel

Potanın Engelsiz Perileri, Gaziantep'te Buluştu

Potanın Engelsiz Perileri, Gaziantep\'te Buluştu

Engelli bayan basketbolcular, Gaziantep’te düzenlenen Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası’nda biraraya geldi.

25.06.2014 13:20

Engelli bayan basketbolcular, Gaziantep'te düzenlenen Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda biraraya geldi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun organize ettiği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Garanti Tekerlekli Sandalye 1. Türkiye Bayanlar Basketbol Şampiyonası" Kamil Ocak Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle start aldı. Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Mesut Yağar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hulusi Kalender, bayan basketbolcular ve ilgililer katıldı.

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenin açış konuşmasını yapan, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Mesut Yağar, ilki düzkenlenen şampiyonanın büyük hedefler taşıdığını belirterek, "Türkiye Bedensel Engellikler Spor Federasyonu, Türkiyenin 16. En büyük spor organizasyonudur. 4 tane basketbol ligimiz mevcuttur. Bu organizasyonu yapmamızın sebebi potanın sultanları için bir lig oluşturmak. Bu ligi oluştururken de organizasyonu, Büyükşehir Belediye Başkanı bayan olan bir ilde Gaziantep'te yapmak istedik. İnşallah amacımıza da ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Yağar'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ da ilki gerçekleştirilen şampiyonanın hayırlı olması temennisinde bulunarak Büyükşehir Belediyesi olarak spora verdikleri önemi vurguladı.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise, "Engellilerimizin bu şekilde organizasyonlarla topluma entegre edilmesi uzun bir süreç. Bu süreçte bu tür faaliyetlerin birer basamak olduğunu düşünüyorum. Sporcu kardeşlerimize ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen Şampiyonaya, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımların bayan sporcuları katıldı. Toplam 40 sporcunun mücadele edeceği şampiyonada 4 takım mücadele verecek ve şampiyona 3 gün sürecek. İlki gerçekleştirilen şampiyonanın bundan sonraki senelerde de devamının sağlanacağı bildirilirken, şampiyonada dereceye giren takımlara çeşitli ödüller verilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Potanın Engelsiz Perileri, Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement