Piri Reis Vadisi Projesi'nde Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika
Yerel

Piri Reis Vadisi Projesi'nde Ön Kayıtlar Başladı

Piri Reis Vadisi Projesi\'nde Ön Kayıtlar Başladı

Karaman'a TOKİ tarafından yapılacak olan ilk etap 912 konutluk Piri Reis Vadisi Projesi için ön kayıtlar başladı.

10.10.2012 12:32

Karaman'a TOKİ tarafından yapılacak olan ilk etap 912 konutluk Piri Reis Vadisi Projesi için ön kayıtlar başladı.

Piri Reis Vadisi Projesi'ne ön kayıtların başlaması nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Kale Ongun Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, partililer ve basın mensupları katıldı. Toplantı öncesinde yapılacak olan Piri Reis Vadisi projesi ile ilgili sinevizyon izlendi. Türkiye'de böyle bir projenin bulunmadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "Şehir bu proje etrafında toplanacak. Bu bir devrim projesidir. Konutların fiyatları Karaman şartlarına uygundur. 3+1, 4+1 ve teras evlerden oluşacak konutlar adeta Karaman'a kademe arttıracaktır" dedi. Projeyi, ezber bozacak bir proje olarak niteleyen Başkan Uğurlu, "Belediye olarak 3 talep toplama bürosu açtık. Talep toplama süresi 60 gün olacak. Talep toplama biter bitmez ihaleye çıkacağız. TOKİ ile tüm anlaşmalar yapıldı. İnşaat 1.5 yılda tamamlanacak" şeklinde konuştu.

"PİRİ REİS VADİSİ KARAMAN'I KARAMAN YAPACAK PROJE"

Milletvekili Lütfi Elvan da yaptığı konuşmada, TOKİ tarafından yapılacak olan Piri Reis Konutlarının Karaman'ı Karaman yapacak bir proje olduğunu söyledi. 367 milyon liraya yapılacak olan Piri Reis Vadisi Konutlarının Karaman'a değer katacak bir proje olduğunu belirten Elvan, "Karaman'ın merkezi burası olacak. Yeşil alanları bol olacak bir yer olacak. Karaman'ın önünü açacak proje olacak" dedi. Talep fazla olması durumunda 2. Etap çalışmalarına hemen başlayacağız diyen Elvan, "Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Biz Karaman için orta ve uzun vadeli hizmetler yapıyoruz. Piri Reis Vadisi Projesi dışında bir çok konuda Karaman'ın görüntüsünü değiştirecek çalışmalar yapıyoruz. Örneğin görüntü kirliliğine neden olan elektrik direk ve kablolarını yeraltına aldırıyoruz. Bu ciddi maliyet gerektiren bir çalışmadır. Karaman'da ilk mega projemizi hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da mega projelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Toplantıdan sonra belediye tarafından Aktekke Kent Meydanı ve İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan Kuğulu Parka Piri Reis Vadisi Projesi için kurulan ön kayıt ofisleri Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve partililer tarafından hizmete açıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Piri Reis Vadisi Projesi'nde Ön Kayıtlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement