Pınarbaşı'nda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pınarbaşı'nda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı

Pınarbaşı\'nda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı

Pınarbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenledi.

26.06.2014 09:59  Güncelleme: 10:07

Pınarbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı' düzenlendi.

Pınarbaşı Çok Programlı Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen çalıştaya, Pınarbaşı İlçe Kaymakamı Kamil Aksoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş, Müdür Yardımcıları, Erciyes Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleri öğretim üyeleri, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ergun Tuğluk, Kayseri İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Biriliği Başkanı Ahmet Sermed, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Çalıştay'ın birinci oturumunda Prof. Dr. İhsan Keleş'in başkanlığında Pınarbaşı İlçesi'ndeki su ürünleri; ikinci oturumda ise Prof. Dr. Vehbi Güneş başkanlığında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konularında sorun ve çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

İlçe Kaymakamı Aksoy çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada "Bu tür Programların faydalı olduğuna inanıyorum. İlçemizde balıkçılık noktasında üretici büyük firmalar olduğu gibi küçük ölçekli işletme sahipleri de var. Karşılıklı bilgi alışverişi yanında akademik bilgiler aldılar. Kaymakamlık olarak hem üreticilerimizi, hem tüketicilerimizi, hem de kamu çalışanlarını bir araya getirerek bir birliktelik oluşturduk" dedi.

Kaymakam Aksoy, balıkçılık sektöründe ilçenin kapasitesinin altında üretim yapıldığını belirterek, bunun artırılması gerektiğini vurguladı. Aksoy, "Özellikle balıkçılık noktasında Pınarbaşı Alabalığı olarak coğrafi işareti alınması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu tür çalışmaların diğer ilçelerde de uygulamayı düşündüklerini söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan da "Bu proje ilk defa Pınarbaşı ilçemizde uygulanmakta. Kaymakamlığımız, İl ve İlçe tarım, Üniversiteden hocalarımız, ziraat odalarımız, özel sektör yatırımcılarımız, çiftçilerimiz hepimiz buradayız. Bizim için en önemlisi böyle bir birliktelik sağlamaktı. Bunu da başardık. Pınarbaşı İlçemizde yatırım yapılması gerekli olan değerler var. Bunun için buradayız" diye konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş ise Çalıştay'la ilgili yaptığı değerlendirmede "İlçemizde su ürünleri ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin sorunları tartışıldı kısa vadede uzun vadede neler yapabiliriz fikir alış verişinde bulunuldu" ifadelerini kullandı.

Çalıştay sonunda katılımcılara plaket verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınarbaşı'nda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement