Peyzaj Mimarlarına Bursa Morali - Son Dakika
Yerel

Peyzaj Mimarlarına Bursa Morali

Peyzaj Mimarlarına Bursa Morali

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim görevlileri, Bursa’ya teknik gezi düzenledi.

28.04.2014 15:29

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim görevlileri, Bursa'ya teknik gezi düzenledi.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim görevlileri Bursa'ya gerçekleştirilen teknik gezide Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Araştırma Görevlisi Gizem Cengiz Gökçe ve Araştırma Görevlisi Ahmet Ergün ve Yardımcı Doçent Cevdet Gümüş'ün de hazır bulunduğu geziye 27 öğrenci katıldı. Bursa'da Uludağ gezisiyle başlayan programda, öğrencilere Orman Bölge Müdürlüğü'nden yetkililer de eşlik etti. Bursa turu kapsamında Botanik Park ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin tanıtıldığı öğrencilere, Orman Bölge Müdürlüğü'nde de Bursa'daki peyzaj projeleri ve vizyon yatırımlarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Peyzaj mimarlığının eğitim alanlarından olan coğrafi bilgi sistemleri konusunda sunum ve bilgilendirme yapan Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Şube Müdürü, Peyzaj Yüksek Mimarı Necla Yörüklü, multidisiplinel çalışma alanı olan CBS teknolojilerin öğreniminin şehri ve kentli için önemine işaret etti. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Yörüklü, bugün ve gelecek kentleşmesinin vazgeçilmez karar unsuru ve analiz teknolojisinin cbs olduğunun altını çizerek, geleceğin yeşil vizyonu için yerel yönetimlerde rekreasyon alanlarının önemi ve planlardaki CBS kullanımı teknikleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

Bartın Üniversitesi'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ise aynı zamanda Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi de olan Necla Yörüklü, Bursa'nın doğal ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdi. Yörüklü, yakın gelecekte peyzaj mimarı olacak öğrencilere rekreasyonel alan planlarında ve projelerde nelere dikkat etmeleri gerektiğini yapısal ve bitkisel uygulama örnekleriyle anlattı. Yörüklü, Avrupa'nın sayılı park ve rekreasyon alanları arasında gösterilen Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi'nin, aynı zamanda bir 'arboretum' niteliği ile önem kazandığını belirterek, kentlerin en önemli marka değerlerinin ise peyzaj alanları olduğunu ifade etti. Ziyarette öğrencilere, Bursa kitapları ve tanıtım materyalleri hediye edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Peyzaj Mimarlarına Bursa Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement