Peru'nun Maskeleri Konak Müzesine Bağışlandı - Son Dakika
Yerel

Peru'nun Maskeleri Konak Müzesine Bağışlandı

Peru\'nun Maskeleri Konak Müzesine Bağışlandı

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Peru'da armağan edilen maskeleri Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesine bağışladı.

16.11.2013 10:10  Güncelleme: 10:09

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Peru'nun Cuzco bölgesinde gerçekleştirilen Kutsal Bakire Festivali kutlamaları sırasında kendisine armağan edilen maskeleri Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesi'ne bağışladı.

"BENZER BAĞIŞLARI BEKLİYORUZ"

Demir, festival boyunca renkli kostümler, başlıklar ve masklara bürünmüş göstericilerin dans ve müzik eşliğinde sokaklarda dolaştığını belirterek, "Gösteriler muhteşemdi. Hz. Meryem'in her yıl dua için gelen sadık insanların dileklerini yerine getirdiğine ve mucizeler yarattığına inanılıyor. Çok çeşitli maskeler kullanıyorlar. İnsanın sevinç, üzüntü ve korku gibi heyecanlarını sembolize eden maskelerin yanı sıra kedi, kurt, leopar gibi hayvan maskeleri de bulunuyor. Bu maskeler müzemize çok yakışacak ve çok özel bir köşe oluşacak" dedi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da, Engin Demir'in katkısı nedeniyle koleksiyonun zenginleştiğini ve sanatsever İzmirlilerden benzer bağışları beklediklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Peru'nun Maskeleri Konak Müzesine Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement