Pazarlarlı Gençlere Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Pazarlarlı Gençlere Erozyonla Mücadele Anlatıldı

Pazarlarlı Gençlere Erozyonla Mücadele Anlatıldı

Pazarlar Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda, TEMA gönüllüleri tarafından lise öğrencilerine, erozyonla mücadele eğitimi verildi.

27.11.2013 11:23

Pazarlar Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda, TEMA gönüllüleri tarafından lise öğrencilerine, erozyonla mücadele eğitimi verildi. TEMA Vakfı Simav Gönüllü temsilcisi Ömer Önder ve Pazarlar Gönüllü temsilcisi Hakkı Yıldız tarafından bilgi alan gençler, çevreye duyarlı bireyler olmak için de söz verdi.

Düzenlenen seminere, Çok Programlı Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesinden toplam 350 öğrenci katıldı. Çok Programlı Lisesi Müdürü İzzet Uzun ve Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Çapar'ın de yer aldığı etkinlikte Tema gönüllüleri Türkiye'yi tehdit eden erozyon hakkında bilgi verdi.

Tema Vakfı'nın, doğal dengenin korunması adına birçok faaliyeti bulunduğunu söyleyen, özellikle erozyonu önleme noktasında büyük mücadele verdiğini belirten Ömer Önder, bu mücadeleye tüm duyarlı vatandaşların destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Tema'nın, Türkiye'nin dört bir tarafında projeler yürüttüğünü, ağaçlandırma çalışmaların bu projeler içinde önemli bir yer kapladığını da belirten Önder, erozyonun önlemesi için çok fazla gelişebilen kök sistemi ve dayanıklılığı nedeniyle meşe ağacının kullanıldığını kaydetti.

Pazarlar İlçesi TEMA Gönüllü Sorumlusu Hakkı Yıldız ise gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarda bu tür toplantılara katılarak gençlerin erozyonla mücadele konusunda bilinçli yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. İha özel haber. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlarlı Gençlere Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement