Patnos Belediyesi'nden Ramazan Yardımı - Son Dakika
Yerel

Patnos Belediyesi'nden Ramazan Yardımı

Patnos Belediyesi\'nden Ramazan Yardımı

Ağrı’nın Patnos Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle her mahallede iftar yemeği ve iki bin aileye de bir aylık gıda yardımı veriyor.

15.06.2016 10:45

Ağrı'nın Patnos Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle her mahallede iftar yemeği ve iki bin aileye de bir aylık gıda yardımı veriyor.

Patnos Belediyesi mahalle aralarında kurduğu sofralarla halkla bir araya geliyor. Böylece, her mahalleli evinin yakınında kurulan iftar sofralarında orucunu açabilme imkanı buluyor. Mahalle iftarlarının bir faydası da komşuluk ilişkilerinin yeniden yeşermesine meydan vermesi oluyor. Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini tanımayan insanlar, aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor.

Patnos Belediyesi tarafından hazırlanan iftar programı kapsamında, Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde kurulacak noktalarda vatandaşın iftarını açması için yemek dağıtılacak. 4 çeşit yemek ve çeşitli iftariyeliklerden oluşan menü, her gün bir mahallede kurulan iftar çadırında ya da mahallede bulunan taziye evinde veriliyor.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, "Patnos Belediyesi olarak ilçe merkezinde bulunan 19 mahallemizde iftar çadırları kurup vatandaşımızla bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Bu iftar yemekleri sayesinde vatandaşlarımızın sorunlarını birebir dinlemiş ve mahallenin sorunlarını yerinde tespit olmuş oluyoruz. Mahalle muhtarlarımızla yaptığımız istişareler sonunda mahallelerimizde gerçek ihtiyaç sahibi olan ailelerimize sıcak yemek veriyoruz, ayrıca ilçemizde bulunan Suriye'den gelen kardeşlerimize de konakladıkları evlere sıcak yemek bırakıyoruz ve bunun yanında belediyemizce belirlediğimiz iki bin aileye bir aylık gıda yardımında bulunuyoruz" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos Belediyesi'nden Ramazan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement