PAK'tan HÜDA PAR'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

PAK'tan HÜDA PAR'a Ziyaret

PAK\'tan HÜDA PAR\'a Ziyaret

Kürdistan Özgürlük Partisi [Partiya Azadiya Kurdistan (PAK)] Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR'ı ziyaret etti.

05.02.2015 15:44

DİYARBAKIR - Kürdistan Özgürlük Partisi [Partiya Azadiya Kurdistan (PAK)] Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve beraberindeki heyet hüda par Diyarbakır İl başkanlığında hüda par genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.
"KÜRTLER BİRBİRLERİNE HÜRMET ETMELİDİR"
Gerçekleştirilen ziyarette konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürtlerin birbirine tahammül ederek ortak amaçlar altında buluşabileceklerini belirterek "Kürdistan gül bahçesi gibidir. Biz Kürtler, farklı güller gibi farklı gruplarız. Burada bir bahçede hayatımızı sürdürüyoruz. Kürtler kendi aralarında birlik istemelidir. Birbirine hürmet göstermelidir. Bu şekilde yaşayabiliriz. Bize göre kimse kimsenin yolunu kapatamaz. Fikir ve düşüncelerimizden dolayı birbirimizi suçlayamayız. Kürtlerin arasında barış ve diyalog olmalıdır. Kürtlerin kendi arasında birlik olmalıdır. Eğer aramızda birlik olursak muhakkak biz daha güçlü oluruz" dedi.
"KÜRTLERİN HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI"
Kimsenin kimseye tek tipçiliği dayatamayacağını ve muhakkak herkesin bir fikri ve bakış açısı olduğunu aktaran HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise "Bizim aramızda farklılıklar olabilir. Ama birbirimize tahammül etmemiz lazım. Cumhuriyetin ilk yıllarında Kürtler ile Türkler beraber hareket etiller. Fakat Kürtler kandırıldı ve hakları ellerinden alındı. Şeyh Said Kıyamı, Dersim Katliamı ve diğer katliamlarda on binlercesi katledildi, kimlikleri inkâr edildi. Büyük haksızlıklar yapıldı. Buna rağmen Kürtler tekrar birlikte ve kardeşçe yaşamada bir sorun görmüyor, birlikte yaşamanın mümkün olup olmayacağına bundan sonra devlet karar verecektir. Eğer devlet de birlikte yaşamdan yanaysa Kürtlerin gasp edilen bütün hakları iade etmelidir. Ama devlet hâlâ Kürtlere haksızlık yapıyor" diye konuştu.
"KİMSE KİMSEYE BASKI KURAMAZ"
Her kesimin fikrini dile getirebilme özgürlüğüne sahip olması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Yapıcıoğlu şöyle devam etti;
"Kimse fikirlerinden dolayı haksızlığa uğratılamaz. Herkes siyasetini yapsın, düşüncesi ne ise açıklasın. Buna göre artık halk da kimin peşinden gideceğine karar verir. Kimse zorla fikirlerini dayatamaz. Birbirimize silah sıkarsak Suriye gibi oluruz. Dışarıdaki kargaşalara, savaşa karşı barış istiyorsak önce kendi aramızda barışı sağlamalıyız. Kimse silahla başkasına baskı kuramaz ve düşüncesini silah baskısıyla başkasına kabul ettiremez. Kürdistan'da kimse kendi kavmine baskıcı davranmamalıdır. Burada başkasına haksızlık yapana herkes karşı çıkmalıdır."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel PAK'tan HÜDA PAR'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement