Özlem Çerçioğlu'nun 'Mafya' Açıklamasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Özlem Çerçioğlu'nun 'Mafya' Açıklamasına Tepki

Özlem Çerçioğlu\'nun \'Mafya\' Açıklamasına Tepki

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun bazı gazetelerde çıkan, "Aydın'da mafya vardı bitti, sıra Kuşadası'nda" açıklamasına, AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av.

26.10.2013 14:47

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu'nun bazı gazetelerde çıkan, "Aydın'da mafya vardı bitti, sıra Kuşadası'nda" açıklamasına, AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av. Behçet Alp'ten cevap geldi. Alp, "İç çekişmenize Kuşadası'nı alet etmeyin. Kuşadası bir turizm kentidir." dedi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bazı gazetelerde yayınlanan son açıklaması Kuşadası'nda tepkiye neden oldu. Çerçioğlu gazetelerde yayınlanan haberinde "Aydın'da nasıl mafyayı bitirdiysem, Kuşadası'nda da bitireceğim" sözleri nedeniyle açıklama yapan AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı Av. Behcet Alp, CHP'nin iç çekişmesinin turizm kenti Kuşadası'na zarar verdiğini belirterek Özlem Çerçioğlu'na hitaben yaptığı konuşmada "İç çekişmenize Kuşadası'nı alet etmeyin. Bir derdiniz varsa kendi içinizde çözün. Kuşadası'nın adına mafyayı karıştırmayın. Kuşadası bir turizm kentidir. Kimsenin Kuşadası'nı zan altında bırakmaya hakkı yoktur. Bu talihsiz açıklamalar ilçemize, halkımıza, esnafımıza, turizmimize ağır darbe vurmaktadır. Kuşadası halkı Kuşadası'na zarar veren bu zihniyete karşı sandıkta gereken cevabı verecektir." dedi.

Çerçioğlu'nun açıklamasıyla Kuşadası halkını, Kuşadası'ndaki Emniyet güçlerini, kamuoyunu töhmet altında bıraktığına da değinen Alp, "Bu hesap kokan açıklama halkımızı da töhmet altında bırakmaktadır. Sayın Çerçioğlu Kuşadası'nda mayfa olduğunu düşünüyorsa gitsin yetkili mercilere suç duyurusunda bulunsun. Neden bugüne kadar beklemiş, asayişi sağlamak ne zamandan beri Çerçioğlu'nun görevi olmuş? Suç duyurusunda bulunursunuz, emniyet güçleri, adalet gereğini yapar. Kimse sapla samanı birbirine karıştırmasın, ucuz kahramanlık yaparak kendisine vazife çıkarmasın. Sayın Çerçioğlu'nun Kuşadası hakkında açıklama yapmadan önce Kuşadası'nı iyi tanıması gerekir. Aydın'a oy kapmak adına Kuşadası'nı kurban ettirmeyiz. Kendi işine baksın" diye konuştu.

Özlem Çerçioğlu'nun Bildiği bir şey varsa, bunu derhal açıklamakla yükümlü olduğunu kaydeden Alp, "Masa başından siyaset yapmakla, uzaktan ahkam kesmekle hizmet verilmez. Sayın Çerçioğlu sahaya inip yerinde inceleme yapsaydı, ucuz marina projelerini, hiçbir şey ifade etmeyen vaatleri ağzına bile almazdı. Kuşadası'nın ihtiyacı olan temiz bir sayfa, yeni bir başlangıçtır. Kentimizin, iç çekişmelerden, rant hesaplarından uzak, hizmet odaklı anlayışa, AK Parti'nin belediyecilik anlayışına ihtiyacı vardır" diyerek Çerçioğlu'nun ya iddialarını ispatlamasını ya da bu talihsiz açıklamasını düzeltip Kuşadası halkından özür dilemesini beklediklerini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özlem Çerçioğlu'nun 'Mafya' Açıklamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement