Özel İdare 23 Kilometrelik Yolu 8 Kilometreye Düşürdü - Son Dakika
Yerel

Özel İdare 23 Kilometrelik Yolu 8 Kilometreye Düşürdü

Özel İdare 23 Kilometrelik Yolu 8 Kilometreye Düşürdü

Malatya İl Özel İdaresi, 23 kilometrelik köy yolunu 8 kilometreye indirdi.

24.07.2013 16:16

Malatya İl Özel İdaresi, 23 kilometrelik köy yolunu 8 kilometreye indirdi.

Akçadağ ilçesine bağlı Kol Köyü ile Taşevler bağlantı yeni grup yolunun çalışması sürüyor. Yeni proje ile iki köy arasındaki 23 kilometrelik yol, 8 kilometreye indiriyor.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya ve Genel sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru ve Kol Köyü Muhtarı Mehmet Kamacı, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kaya, "Malatya il Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz olarak kırsalda yol çalışmalarımız devam ediyor. Akçadağ ilçemizin Kol köyü, Taşevler, Taşolar, Esenbeye bağlayan yeni açılan yolun çalışmalarını yerinde görmek için geldik. Eskiden Kol Köyden kalkıp Esenbey, Taşevler ve Taşolar köyüne gitmek için 23 kilometrelik bir yol kat ediliyordu. Yeni yol 15 kilometre kısaltılarak 8 kilometreye düşürüldü. Bu yoldan 8 köy faydalanacak. Bu yolun yapımı 2 aydır devam ediyor" dedi.

Kol Köy Muhtarı Mehmet Kamacı ise, "Yıllarca beklediğimiz ve özlemini çektiğimiz bir yol çalışması yapılıyor. Birçok insan rüyasında görerek adak adamışlar. Bu yolun yapılması ile ulaşım sağladığımız Esenbey,Taşevler ve Taşolar köyleri arası yolumuz 15 kilometre daha kısalacak. Bu yol aynı zamanda Tarihi Türkmen Yolu olarak biliniyordu. İpek Yolu'na bağlanırdı. Hayallerimiz gerçek oluyor" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdare 23 Kilometrelik Yolu 8 Kilometreye Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement