Özel Haber) Kredi Kartına Altında Taksite Son - Son Dakika
Yerel

Özel Haber) Kredi Kartına Altında Taksite Son

Özel Haber) Kredi Kartına Altında Taksite Son

Şubat ayından itibaren kredi kartına altın taksiti son buldu.

09.02.2014 09:07

Şubat ayından itibaren kredi kartına altın taksiti son buldu. Kayseri'de kuyumculuk yapan Mehmet Değirmencioğlu" Taksitlerin sınırlandırılması müşteri sayımızı etkiledi" dedi.

Değirmencioğlu, "Müşterilerimize taksitle satış işlemi yapıyorduk. Çoğunlukla taksit satışı olmasa bile tek çekim oluyordu. Müşterilerimizi olumsuz yönde etkilediği yönlerde oldu çünkü, insanlar taksitli alışveriş yaptıkları zaman biraz daha alt alışveriş yapıyorlar. Ödeme kolaylığı açısından rahat alışveriş yapıyorlar. Bunun yanı sıra olumsuz yönleri de oldu tabi. Taksitli alış verişin olmaması müşterinin biraz da menfaatine. Çünkü insanlar altın mevlalarını taksitle alıp daha sonra bozdurarak kendilerine kayıp oluşturuyorlardı. Bunu da önüne geçilmiş oldu" şeklinde konuştu.

Bu uygulamanın olumlu bir gelişme olduğunu fakat biraz müşteri kaybı yaşadıklarını vurgulayan Mehmet Değirmencioğlu, "Sonuçta müşterimiz açısından olumlu bir gelişme diye düşünüyorum. Taksitlerin sınırlandırılması müşteri sayımızı etkiledi. Altın bu ara çok dalgın bir seyir halinde. Altının bugün böyle dalgın seyretmesinin bugünkü siyasi ve ekonomik koşullar ön planla. Altın ilerleyen zaman içerisinde durulacağını, aradaki farkın bu kadar olacağına inanıyorum. Bunun için ise belli bir zaman gerekiyor. Yatırımcı açısından düşünürsek şu an altın için beklemelerinde fayda var. En azından fiyatların sakin bir hale gelmesi hem alıcı için hem satıcı için önemli. Yatırımcı bunu bilerek altın alır. Altın her halükarda uzun vadeli yatırımlarda dolardan ve avrodan döviz cinsi yatırımlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yıllardır bu böyle olmuştur, böyle olmaya da devam edecek. Şu an altının fiyatı 152 TL'den satılıyor yeni tarihlileri, eski tarihlileri 150 TL'den satılıyor. Gram fiyatı da 91 TL'den satılıyor" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Haber) Kredi Kartına Altında Taksite Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement