Özel Annelerin Anneler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Özel Annelerin Anneler Günü Kutlandı

Özel Annelerin Anneler Günü Kutlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde anneler günü etkinliği gerçekleştirildi.

12.05.2014 16:07

Malatya İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde anneler günü etkinliği gerçekleştirildi.

Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleşen etkinliğe İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu, merkezde eğitim alan özel gereksinimli çocuklar, anneleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Araştırma Görevlisi Ceyhun Servi, anneler gününün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında özel gereksinimli çocukların eğitiminde aile katılımının önemli olduğunu vurgulayan Servi, özel eğitimde aile katılımı olmadan başarıya ulaşılamayacağını söyledi. Servi, İnönü Üniversitesi Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde verilen eğitimin başarısının aile katılımı ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade ederek, özel çocukların özel annelerini bu özverilerinden dolayı kutladı.

İnönü Üniversitesi bünyesindeki okulda eğitim alan çocukların ailelerinin, gereksinimlerinin bilimsel temelli yaklaşımlarla tespit edilmeye çalışıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu ise konuşmasında özel eğitim hizmetleri açısından bölgede örnek teşkil etmesi amaçlanan merkez çalışmalarının ancak aile katılımıyla gelişebileceğini vurguladı.

Yapılan konuşmalardan sonra şiir ve müzik dinletisi sunan İnönü Üniversitesi Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri etkinliğe katılan davetlilere ve annelere karanfil verdiler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Annelerin Anneler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement