Özçelik'ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Özçelik'ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Özçelik\'ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinin çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiğini açıkladı.

05.08.2013 14:31

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinin çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiğini açıkladı.

Karasenir, Tepe ve Sinan Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı olarak Resmi Gazete'de ilan edildiğini dile getiren Milletvekili Özçelik, "Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Burdur ili merkez ilçe Karasenir, Tepe ve Sinan Mahalleleri sınırları içindeki alanın riskli alan ilan edilmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 3 Haziran 2013 tarihli ve 2829 sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunun 2. maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 10 Haziran 2013 tarihinde kararlaştırılmıştır. Resmi Gazete'de Burdur'un Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerini kapsayacak şekilde Kentsel Dönüşüm Alanı olarak Bakanlığımız ilan etmiştir. Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanmış bir karardır. Koordinatları da vardır. Malum askeri kışlanın kapsının çevre yolundan itibaren devam ediyor, Manastır Mahallesi'nin önünden aşağıya iniyor daha sonra Piribaşlar ve Mısırlılar Konağı'ndan tekrar Karasenir Mahallesi'ne dönüyor, Tugay'a gelinceye kadar o alanın tamamı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilmiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapsamına alınmıştır" dedi.

Kentsel Dönüşüm Planı içinde Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerindeki alanda 100 bloktan oluşan 2 bin 400 daire yapılacağı ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

"Bundan sonra bu bölgede riskli alan olarak çalışılan alan 38 hektardır. Yaklaşık 280 bin metrekaredir.Alanda yaklaşık olarak 800 yapı veya bin 100 daire bulunmaktadır. Proje alanının yüzde 50'si sosyal donatı ve yeşil alan olarak ayrılacaktır. Alanda 100 bloktan oluşan 2 bin 400 daire olacağı öngörülmektedir. Alanı riskli alan olarak ilan edilmesi için 25 Nisan 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılmış ve Resmi Gazete'de yayınlamıştır. Bundan sonraki süreçte Bakanlığımız çalışmalarına devam edeceği gibi bu işi belediye olarak ben üstlenirim denildiği takdirde de belediyeye bu işin devredilebileceği kanunda yer almaktadır. Eğer belediye bu işi üstlenmeyecek olursa Bakanlığımız bu işe süratle devam edecektir. Vatandaşlarımız öncelikle bilgilendirilecektir. Vatandaşlarımızla bir bir görüşmeler yapılacaktır. Bu sürecin başlaması önümüzdeki süreçte Bakanlığımızın tespitleriyle devam edecektir." - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özçelik'ten Kentsel Dönüşüm Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement