Otso BDDK'nın Kredi Kartı Yönetmeliğini Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

Otso BDDK'nın Kredi Kartı Yönetmeliğini Eleştirdi

Otso BDDK\'nın Kredi Kartı Yönetmeliğini Eleştirdi

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılmasına yönelik düzenlemesini eleştirdi.

11.01.2014 13:29

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılmasına yönelik düzenlemesini eleştirdi. Teke, uygulamanın bazı sektörlere darbe vuracağını öne sürdü.

Teke, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılması kapsamında oluşturulan yönetmeliğin 31 Aralık 2013 Tarih ve 28868 nolu Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"BDDK'nın çıkarmış olduğu bu yönetmelikte, yüksek ve istikrarlı bir büyüme dinamiği sağlamak üzere en güvenilir ve kalıcı finansman kaynağı olan yurtiçi tasarrufların arttırılması ve israfın azaltılmasının amaçlandığı gerekçesi öne sürülmüştür. Yurtiçi tasarrufların arttırılması ve israfın önlenmesi Türkiye ekonomisi için gereklidir. Ancak çıkarılan yönetmelikte bazı yanlış uygulamalar bulunmaktadır. Özellikle telekomünikasyon ve kuyumculuk sektörlerine bu yönetmelikle birlikte ağır darbe vurulmuştur. Bu yeni düzenleme uygulamaya geçtiği takdirde, sektörde büyük bir krize yol açacaktır. Alım gücünün zorlaştığı günümüzde taksitlerin kaldırılması uygulamasının bu sektörleri de zora sokması kaçınılmazdır."

Günlük olarak tüketilen gıda, petrol gibi ihtiyaç maddelerinin telekomünikasyon ve kuyumculuk eşyaları ile eşdeğerde tutularak aynı uygulamaya tabi olmasının yanlış bir uygulama olduğunu savunan Teke, uygulamanın hayata geçmesi halinde sektördeki firmaların yanı sıra tüketicinin de olumsuz etkileneceğini kaydetti. Teke, şözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlar satıcılardan taksit yoluyla alamadıkları ürünleri bu sefer tüketici kredisi, senetli alışveriş gibi alternatif yollar kullanarak almak isteyeceklerdir. Bu açıdan tüketicilerde zarara girecektir. Bu uygulama yürürlüğe girdiği takdirde telekomünikasyon ve kuyumculuk sektöründeki firmaların zaman içerisinde kepenklerini kapatması da muhtemeldir. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek Osmaniye sınırları içerisinde odamıza kayıtlı tüm telekomünikasyon ve kuyumculuk sektörlerinde, gerekse de tüm Türkiye'de bu sektörlerde yer alan firmaların uygulamadan zarar görmemesi adına BDDK'nın çıkarmış olduğu bu yönetmeliğin uygulamaya girmeden önce revize edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu sebeple ilgili kurumların konuyla ilgili düzenleme yapmalarını, hükümetimizin de bir çözüm üretmesini bekliyoruz." - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otso BDDK'nın Kredi Kartı Yönetmeliğini Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement