Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Yerel

Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) 2011-2012 dönemi yılsonu sergisi törenle açıldı.

21.05.2012 19:28

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) 2011-2012 dönemi yılsonu sergisi törenle açıldı.

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yıl sonu sergisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

600 kursiyerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışı Bursalılardan da ilgi gördü. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ve Mustafa Öztürk, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gençel, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sibel Özmen, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonu dolduran binlerce kişi Nev Eda grubunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla karşılanırken; törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Bugün bir yıllık emeğin hasat zamanı" dedi.

2011-2012 eğitim öğretim döneminde 38 branşta 350 kursun gerçekleştiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar "OSMEK ile meslek edindirme ve beceri geliştirme konusunda yaptığımız çalışmalar belediyecilik anlayışına yeni bir boyut kazandırdı. OSMEK ile bugüne kadar 50 farklı branşta, 15 bin 557 kişiye kurs imkanı sunduk. 417 kursiyerimiz OSMEK referansı ile iş sahibi oldu" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi'nin meslek sahibi yapma noktasında fark yarattığına da dikkati çeken Başkan Dündar "OSMEK meslek edindirme kurslarımızın yanı sıra, hemşerilerimizi meslek sahibi yapabilmek adına İş-KUR ile KOSGEB ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bunların her biri Bursamıza, hemşehrimize değer katan önemli adımlar" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, mesleki ve teknik eğitimin hızla büyümesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, bu tarz çalışmaların örnek olması gerektiğini belirterek bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise yaşam boyu eğitimin önemine dikkati çekerek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı katkılarından dolayı tebrik etti.

Törene miniklerin anlamlı defilesi damgasını vurdu. OSMEK Çiftehavuzlar

3-6 yaş çocuk etkinlikleri kursu öğrencileri tarafından geri dönüşümün önemine dikkati çekmek için hazırlanan defilede, minikler geri dönüştürülebilir atık maddelerden oluşturulan kıyafetleriyle göz kamaştırdı. Kimi padişah, kimi mehteran, kimiyse prenses olarak podyuma çıkan çocuklar konuklardan büyük alkış aldı.

Gösterinin ardından protokol tarafından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. 2011-2012 Dönemi Yılsonu Sergisi protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesiyle ziyarete açıldı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerlerin çalışmaları hakkında bilgi alırken; en büyük ilgiyi birbirinden güzel el işleri çekti.

2011-2012 döneminde 8 bin kursiyer eğitim alırken, 5 bin kursiyer de sertifika almaya hak kazandı. OSMEK yılsonu sergisi, 11 Haziran 2012 tarihine kadar Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde açık kalacak.

(MŞ)

21.05.2012 19: 08: 40

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmek Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement