Osmanlı'dan Cumhuriyete Belgelerle Zonguldak Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Osmanlı'dan Cumhuriyete Belgelerle Zonguldak Kitabı Tanıtıldı

Osmanlı\'dan Cumhuriyete Belgelerle Zonguldak Kitabı Tanıtıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, gazetecilere "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak" adlı kitabın tanıtımını yaptı.

25.07.2013 17:30

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, gazetecilere " Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak" adlı kitabın tanıtımını yaptı.

Rektörlük makamında düzenlenen basın toplantısına Rektör Özer'in yanı sıra, kitabın yazarlarından Mustafa Yüce de katıldı. Gazetecilere kitabın içeriği hakkında bilgiler veren kitabın yazarı Mustafa Yüce, şöyle dedi:

"Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belgelerle Zonguldak üniversitemizin bir projesi olarak yaklaşık bir buçuk yıl önce başladı. Buradaki amacımız Zonguldak'ın tarihi belgelerini ve fotoğraflarını bir albüm ve görsel bir malzeme olarak sunmak ve bundan sonrada araştırma yapacak kişiler için örnekleriyle biz bunu yaptık. Yücel Namal arkadaşımız ile bunu gerçekleştirdik. Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersleri veriyor. Osmanlıca bildiği için kitabın baş kısımlarını ve arşiv araştırmalarını kendisi gerçekleştirdi. Cumhuriyet sonrası dönem içinde daha önce burada kaldığım ve pek çok araştırmada bulunduğum için fotoğrafları ve belgeleri ben topladım. Bize iyi bir bütçe sağlandı üniversitemiz tarafından ve matbaa da çok güzel bir baskıyla bunu gerçekleştirdi ve kitap şu an önünüzde bulunuyor. Bu kitabı üniversitemizin birinci kitabı diye söyleyebiliriz. Bundan sonra tabi bunun devamı gelecek. Üniversitemiz tabi şehrin tarihiyle ve şehrin geçmişiyle ilgileniyor şehirle ilgileri, fotoğrafları belgeleri burada toplamak konusuyla ilgili de rektör hocamız bize beyan etti bizlerde bunun için uğraşıyoruz. Böyle bir merkez oluşturma amacımız var."

Kitabın herkese ve gelen misafirlere takdim edilebileceğini vurgu yapan Rektör Mahmut Özer, "Kitap çok önemli derli toplu herkesin ve kamu kurum ve kuruluşlarını, Zonguldak'a gelen misafirlerine takdim edebileceği Zonguldak ile ilgili verilere dayalı bir şekilde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini ilgilendiren bir doküman. Üniversite olarak böyle bir kitapçığı basmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hocamızın da bahsettiği gibi bu kitap üniversitemizin yayınevi olarak ilk kitabı ve bunu Zonguldak ile başlattık. İkinci kitabımız ise 1924 ten 2000'li yıllara Bülent Ecevit üniversitesi olacak yani üniversitemizin tarihini konu alacak. 1924 ten itibaren hangi aşamalardan geldiği geçtiği ve bu güne geldiği ile ilgili tarihi ve bilimsel bir çalışma olacak o kitabı hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayınlayacağız. Çünkü üniversitemiz ile ilgili olduğu için yurt dışından üniversitemize gelen konuklarımıza sunmak üzere doküman olarak hazırlıyoruz. Bizim fen edebiyat fakültesinde sosyal bilimler bölümü aktif hale geldi ve o çalışmayı da oradaki bir asistan arkadaşımızın yüksek lisans tezi olarak gerçekleştiriyoruz. Muhtemelen önümüzdeki dönem içerisinde onu da bitirmiş olacağız ve onu da üniversitemizin ikinci yayınlanan kitabı olmuş olacak" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmanlı'dan Cumhuriyete Belgelerle Zonguldak Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement