Ortaca Zabıtası'na Öfke ve Stres Semineri - Son Dakika
Yerel

Ortaca Zabıtası'na Öfke ve Stres Semineri

Ortaca Zabıtası\'na Öfke ve Stres Semineri

Ortaca Belediye’sinde çalışan memur ve zabıtada görevli personele “Öfke Yönetimi ve Stresle Başa Çıkma Yolları” konulu seminer verildi.

05.03.2014 09:39

Ortaca Belediye'sinde çalışan memur ve zabıtada görevli personele "Öfke Yönetimi ve Stresle Başa Çıkma Yolları" konulu seminer verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; "Aslında bu tür seminerler ben ve benim gibi idarecileri verilmesi gerekmektedir. Ben seçilip Belediye Başkanı olduğumdan 1-1.5 ay sonra bir vatandaşımız geldi. Şimdi görsem yüzünü de tanımam. Başkanım benim bir sorunum var dedi. Buyur dedim; benim bir arsam var dedi. İnşaat mı yapacaksın diye sorduğumda hayır dedi. Bir şey mi dikeceksiniz dedim, hayır dedi. Benim yanıma yağlamacı, yıkamacı dükkanı açıldı dedi. Belediyeyi Salih Özdemir'den aldığım için benden tahrik bekliyordu, ya da o beni tahrik edecekti. Olabilir, bakarız diye cevap verdim, senin sorunun ne dedim. Su kaçıyor dedi. İçimden kendi kendimi frenleyip, yağmurda su kaçmıyor mu diyecektim ki hem vatandaş gerilecek, hem ben gerileceğim. Düşünüp sonra gelen vatandaşa; bir gariban günde 3-5 tane araba gelecek, yıkayarak çocuğuna ekmek götürecek, istiyorsan biz bu işin üstüne gidelim ama sende hoş görüp, hayra girmiş olursun. Düşündü; dedi ki hakikaten tamam doğru söylüyorsun dedi. Adam sevinerek gitti. Ben vatandaşı da üzmedim, hem ekmek yiyen vatandaşın ekmeğini geri iade etmiş oldum. Bende bir vatandaşıma kızmadığım için kendim sevindim. Öfke hakikaten öyle bir şey. Sizin karşınızdakini öfkeli bir laf söylediğinizde kendinizden de bir şeyler gidiyor. Kendinizde öfkeleniyorsunuz. Hepimiz insanız, bunu her zaman kontrol altına almamız imkansızdır. Mümkün olmayabiliyor. Vatandaşa bir şey söylerken Yücel Yıldırım Hocam anlatacaktır. Bir derin nefes alarak, biraz düşünerek, biraz empati yaparak konuşmak gerekir. Sizlerin göreviniz gerçekten zor, sizler alt gelirli vatandaşlarla uğraşıyorsunuz. Sizlerin evlerinize ekmek götüreceğiz birer maaşınız var. Karşınızdaki insanların yüzde 90'nı sosyal güvencesi olmayan, pazarcılık yapan köşede giyecek veya yiyecek bir şeyler satacak, evine ekmek götürme çabası içine giren insanların birazda onların psikolojik olarak hareket ederseniz, onları biraz anlayabilirseniz, kendinizde rahat edersiniz" dedi.

Zabıta memurlarına uyarılarda bulunan Karaçelik, "Bazen yasalar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Karşında insanın olduğunu unutmayacaksın. Senin ve benim gibi eşi ve çocuğu olan, ekmek bekleyen, bir çikolata bekleyen çocuklar var. Bu tür insanlara biraz sevgi biraz empati gösterip, onlara kendinizi ifade ederek, bakın yasalar böyle diyor, elimizde bir şey gelmiyor diyerek; olmaz kardeşim, yok kardeşim değil de; sizi de idare eden yasaların olduğunu vatandaşa nazikçe anlatırsanız, hem vatandaş, hem de sizler mutlu olursunuz.

Hepinize başarılar diliyorum. İyi bir eğitim geçirirsiniz. Bu eğitimden hepimiz bir şeyler alırız. Bende sizlerden bir şeyler öğrenirim" dedi.

Zabıta görevlilerine ve memurlara seminer veren Uzman Psikolog Yücel Yıldırım; " Öfke; Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. Öfke saldırganlık ilişkisi, öfkenin kontrolü, öfke ve fizyolojik tepkiler, öfkenin kontrol edilmesi, öfkenin kontrolünde temel ilkeler ve öfkeyi yenmek gibi konular üzerinde durmalıyız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca Zabıtası'na Öfke ve Stres Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement