Örs'den İzmir'in Yerel Dinamiklerine Çağrı - Son Dakika
Yerel

Örs'den İzmir'in Yerel Dinamiklerine Çağrı

Örs\'den İzmir\'in Yerel Dinamiklerine Çağrı

Karşıyaka Rotary Kulübü’nün Kaya Prestige Otel’de gerçekleşen toplantısında İZFAŞ ve fuarcılık konusu değerlendirildi.

13.02.2014 13:59

Karşıyaka Rotary Kulübü'nün Kaya Prestige Otel'de gerçekleşen toplantısında İZFAŞ ve fuarcılık konusu değerlendirildi. Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs konuşmacı olarak katıldı. Örs, toplantıda yaptığı konuşmada, İZFAŞ'ın organize ettiği fuarlar ve fuarcılığın gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Fuar gönüllüleri olarak kabul ettikleri Karşıyaka Rotary Kulübü üyelerinin katkı ve desteklerini beklediklerini söyledi.

İzmir'in fuarcılık kenti olduğunu söyleyen Örs, "İçinde bulunduğumuz 2014 yılının İzmir'de fuarcılık yılı olacağını öngörüyoruz. Gaziemir yeni fuar alanının temelinin atıldığı 2013 yılı, bizim için çok önemli bir yıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen Gaziemir yeni fuar alanı ile fuarcılık sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyoruz. Yeni fuar alanıyla birlikte fuarcılık sektörünün 1,5-2 misli büyüyeceğini; İzmir, Ege Bölgesi ve ülkemiz ekonomisinde de önemli açılımlar sağlayacağını ve yeni kazanımlar getireceğini öngörüyoruz" dedi.

Yeni fuar alanı ile birlikte İzmir'in fuar takvimine yeni fuarlar ekleneceğini belirten Örs; İZFAŞ olarak önümüzdeki süreçte eğitim, lojistik ve sağlık sektörlerine yönelik fuarlar yapmak istediklerini söyledi.

Örs sözlerine şöyle devam etti:

"İzmir 9 üniversitesi ile adeta bir üniversiteler kenti oldu. İzmir'in eğitim kenti olma misyonu dikkate alınarak, Eğitim ve Eğitim Araçları Fuarı yapılabilir. Expo nedeniyle İzmir'de çok gündeme gelen Sağlık konusunda bir fuar düşünülebilinir. İzmir bir zamanlar ülkenin en önemli ihracat limanıydı. Bu kimliği yeniden canlandırabiliriz. İzmir'in deniz kenti oluşu, demiryolunun Türkiye'de ilk buradan başlaması gibi birçok tarihsel nedeni birleştirerek, İzmir'de bir Lojistik ve Ulaşım Fuarı düzenleyebiliriz.

İZFAŞ olarak, yaptığımız ve yapacağımız fuarların bu kentin üretim dokusuyla buluşan fuarlar olmasına dikkat ediyoruz. Fuarlarımızın, İzmir iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap vermesini istiyoruz. Bu bağlamda, önümüzdeki yeni döneme ilişkin hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

İzmir'in kent önderlerine, ekonomi bileşenlerine, İzmir'in yerel dinamiklerine buradan tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni fuar alanında daha çok fuar yapma imkanına sahip olacağız. İzmir'de hangi alanlarda, hangi sektörlerde fuar yapmaya ihtiyaç duyuluyorsa, o alanlarda, ilgili iş adamları ve meslek örgütleri ile işbirliği yaparak, o fuarları düzenlemeyi istiyoruz."

Toplantı sonunda Karşıyaka RotaryKulübü Başkanı Yasemin Reşitoğlu tarafından İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'e, katılımları ve bilgi paylaşımı anısına dostluk, teşekkür belgesi verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Örs'den İzmir'in Yerel Dinamiklerine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement