Ormanların Tescil Durumlarının Tespit Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Ormanların Tescil Durumlarının Tespit Edilmesi

Ormanların Tescil Durumlarının Tespit Edilmesi

Ormanların tescil durumlarının tespit edilmesiyle ilgili Orman Teşkilatı ve Kadastro Müdürlükleri arasında değerlendirme toplantıları yapılıyor.

31.01.2012 19:15

Ormanların tescil durumlarının tespit edilmesiyle ilgili Orman Teşkilatı ve Kadastro Müdürlükleri arasında değerlendirme toplantıları yapılıyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Kadastro Müdürü ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan toplantıya, Balıkesir Kadastro Müdürü Nedim Çoban ve teknik heyeti, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, bölge müdür yardımcısı Ramazan Kartal, Kadastro ve mülkiyet şube müdürü İbrahim Albahan katıldı. Kadastro Müdürlüğündeki değerlendirme toplantısında protokol maddeleri istişare edildi. Orman kadastro dosyalarının tescil durumları, 766 Sayılı çalışmalardaki ormanların tescil durumunun görüşüldüğü toplantıda 2012-2015 yıllarına ait iş planlaması ve programların birlikte yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, ortak sayısal haritalar üzerinde orman kadastrosu ile tapulamadan kaynaklanan hataların birlikte giderilmesi üzerinde görüş birliği sağlandı. Bu çalışmaların tamamlanarak ormanların tescilinin bitirilmesi ve sayısallaştırma çalışmalarının halen devam etmesinden dolayı bunun süreç içerisinde tamamlanması gerektiği belirtilirken, ihtiyaç duyulacak teknik eleman temini için darboğaz yaşanabileceğine dikkat çekildi. Orman Bölge Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü tarafından imkanların ortak kullanımı, karşılıklı işbirliğine dayalı olarak yürütülecek çalışmaların zamanında sonuçlandırılması konularında da ortak anlayış ve iyi niyet ortaya koyularak darboğazın aşılması için gerekli her türlü tedbirin alınacağı konusunda mutabakata vardı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ormanların Tescil Durumlarının Tespit Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement