"Ormancılık Araştırma Enstitülerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği" - Son Dakika
Yerel

"Ormancılık Araştırma Enstitülerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği"

"Ormancılık Araştırma Enstitülerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği"

Bolu Valisi Özçimen, ormanların korunması ve ağaçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve halka önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

07.11.2012 16:21  Güncelleme: 16:16

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ormanların korunması ve ağaçlandırılması için kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve halka önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Karacasu beldesindeki bir otelde "Ormancılık Araştırma Enstitülerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu sempozyumda konuşan Özçimen, sempozyumun Bolu'da yapılmasından onur duyduğunu dile getirdi.

Ormanların ülkelerin doğal güzellik ve zenginlik kaynakları olduğunu belirten Özçimen, "Günümüzde ne yazık ki ormanlarımız insana karşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir. Küresel ısınmanın da artık net bir şekilde etkilerini göstermeye başlaması sonucunda, çevresel sorunlar endişe verici boyutlara ulaşmıştır" diye konuştu.

Özçimen, şöyle devam etti:

"Günümüzde yaşanan küresel ısınma sonucunda oluşan iklim değişikliğine karşı alınabilecek en önemli tedbirlerin başında verimsiz ormanların süratle ıslah edilmesi ve uygun yerlerde ağaçlandırma yapılması gelmektedir. Ormanlarımızın korunması ve ağaçlandırılması için Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkımıza önemli sorumluluklar düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından emekli olanlara ve sempozyumun gerçeklemesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Emekli Müsteşar Turhan Günay ve emekli Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya plaketlerini Vali Özçimen'den aldı.

Muhabir: Zafer Göder-Abdülhamid Hoşbaş/ Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ormancılık Araştırma Enstitülerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement