Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "Yangın söndürme noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biriyiz" dedi.

06.12.2012 14:08

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "Yangın söndürme noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biriyiz" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı makamında ziyaret eden Akman, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çankırı'nın orman yangınları noktasında en az risk taşıyan bölgelerden biri olduğunu kaydeden Akman, oluşabilecek yangınlara karşı her türlü tedbiri aldıklarını ve anında müdahale edebilecek kapasitede olduklarını belirtti.

Orman yangınlarını söndürmede çok iyi olduklarını ifade eden Akman, "Yangın söndürme noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biriyiz. Bu sene 10 bin dekarın üzerinde alanda yangın çıktı. Ama bunların yüzde 60'ı kasıtlı olarak çıktı. Bilhassa Hatay ve Bodrum bölgelerinde çıkan yangınlardı bunlar. Ama yine bir İspanya'nın belki yüzde 1'i kadar az oranda orman yangını çıkıyor" ifadesini kullandı.

Profesyonel bir ekibe sahip olduklarını vurgulayan Akman, "Profesyonel bir ekiple yangınlara karşı mücadele ediyoruz. Genel Müdürlüğümüzde muhteşem bir kontrol merkezi var. Türkiye'nin her yerini izliyor. Bir duman görmeleri halinde anında harekete geçiyor. Yangınlara karşı mücadele eden 20 bin kişilik bir ordu var" diye konuştu.

Orman alanlarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Akman, "Bugün orman varlığımız ülkemizin yüzde 21,6'sını kapsıyor. Hedefimiz bu oranı yüzde 30'a çıkarmak, bunun için mücadele ediyoruz. Bu nedenle orman olmayan bölgeleri ağaçlandırıyoruz" dedi.

Akman'a kısa brifing veren Vali Vahdettin Özcan, çalışmaları anlattı.

Ziyarete, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve protokol üyeleri katıldı.

Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ÇANKIRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement