
Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, "İmzalanan anlaşmayla birlikte iki üniversite arasında çeşitli projeler hayata geçirilecek" dedi.
Bursa'nın ilk özel üniversitesi Bursa Orhangazi Üniversitesi ile Estonya'nın Tallin Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
Prof. Dr. İleri, üniversitedeki imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitim-öğretime yeni başlamalarına rağmen büyük ilgi gördüklerini söyledi.
Sadece Türkiye değil uluslar arası çapta örnek bir üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren İleri, "Bunun ilk adımı olarak Tallin Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladık. İmzalanan anlaşmayla birlikte iki üniversite arasında çeşitli projeler hayata geçirilecek. Anlaşmanın detayları önümüzdeki günlerde netleşecek" diye konuştu.
Tallin Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Andres Keevallık ise 5 bin öğrencileri olduğunu, bu öğrencilerden bin kişini yurt dışından geldiğini kaydetti.
Türkiye'den 50 öğrencinin üniversitelerinde eğitim gördüğünü anlatan Keevallık, "İmzalanan protokol gelecek adına önemli bir adım. Umuyorum iki üniversite için de olumlu bir başlangıca adım atmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.
Muhabir: Halil İbrahim Başer
Yayıncı: Haluk Yüksel - BURSA
Son Dakika › Yerel › Orhangazi Üniversitesi ile Tallin Teknoloji Üniversitesi Arasında İşbirliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.