Orhan, O Şiirdeki Dizeler İçin Bimer'e Başvurdu - Son Dakika
Yerel

Orhan, O Şiirdeki Dizeler İçin Bimer'e Başvurdu

Orhan, O Şiirdeki Dizeler İçin Bimer\'e Başvurdu

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nde 'AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı'daki 23 Nisan kutlamalarında hoparlörlerden seslendirilen 'Bugün 23 Nisan Hep Neşe Doluyor İnsan' isimli şiirin dizelerinden yer alan 'İşte,...

30.04.2013 10:52

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nde 'AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı'daki 23 Nisan kutlamalarında hoparlörlerden seslendirilen 'Bugün 23 Nisan Hep Neşe Doluyor İnsan' isimli şiirin dizelerinden yer alan 'İşte, bugün bir meclis kuruldu, sonra hemen padişah kovuldu' dizeleri için BİMER'e şikayette bulundu.

Ali Osman Orhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kapaklı'da düzenlenen etkinlikle sürekli olarak 'Bugün 23 Nisan Hep Neşe Doluyor İnsan' isimli şiirdeki 'İşte, bugün meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu.' Dizelerinin seslendirildiğini söyleyerek "23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıl dönümü aynı zamanda ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bir bayram. Böyle güzel ve anlamlı bir günde atalarımızı reddetmeye çalışan bir anlayışı doğru bulmuyoruz." Dedi.

Aynı şiirin bazı anaokullarında minik öğrencilere de öğretildiğini ifade eden Ali Osman Orhan "Dönemin yönetim anlayışında Osmanlı Devleti'ni padişah yönetiyordu. O dönemin yönetim anlayışı padişahlık sistemine dayanıyordu, ancak şimdi yönetim sistemi daha farklı. Bizler, Fatih Sultan Mehmet'lerin Yavuz Sultan Selim'lerin, Kanuni Sultan Süleymanlar'ın Atatürk'lerin torunlarıyız. Anadolu topraklarında 1000 yıllık bir medeniyetin varisleriyiz. Geçmişimiz reddedilerek, geleceğe bakamayız." İfadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının oldukça görkemli geçtiğini ifade eden Orhan "Şahsım olarak, O şiirde yer alan dizelerin sürekli olarak tekrarlayarak geçmişimizi reddetmeyi doğru bulmuyoruz. Tarihi anlatırken, gelişmeleri öğretirken atalarımızı karalamak zorunda değiliz." Dedi. Orhan, sadece durumdan rahatsızlık duyduğu için BİMER'e başvurduğunu belirtti.

30.04.2013 10: 25: 02

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhan, O Şiirdeki Dizeler İçin Bimer'e Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement