Ordu Ziraat Odası'nda 'Cörüt' Dönemi - Son Dakika
Yerel

Ordu Ziraat Odası'nda 'Cörüt' Dönemi

Ordu Ziraat Odası\'nda \'Cörüt\' Dönemi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından kapatılan ve geçen hafta tekrar kurulan Ordu Ziraat Odası, kurucular kurulu kongresini gerçekleştirdi.

09.03.2013 17:57

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından kapatılan ve geçen hafta tekrar kurulan Ordu Ziraat Odası, kurucular kurulu kongresini gerçekleştirdi.

TZOB tarafından kapatılarak Perşembe Ziraat Odası'na bağlanan ve tekrar kurulması için yine TZOB tarafından görevlendirilerek odayı kuran eski Gülyalı Belediye Başkanı Uğur Cörüt, TESK Otel'de gerçekleştirilen kurucular kurulu kongresinde tek liste halinde girdi. Cörüt, seçimde 43 kurucu üyenin kullandığı oyun tamamını alarak Ordu Ziraat Odası Başkanlığı'na getirildi.

TESK Otel'deki kongreye Medreseönü Belediye Başkanı Mustada Tandoğdu, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, ilçe ziraat odaları başkanı ve kurucu üyeler katıldı.

Cörüt, seçim sonrasında yaptığı açıklamada, "Eski ziraat odası fesholdu. Kapandıktan sonrada o ziraat odasının bütün mal ve mülkleri Perşembe Ziraat Odası'na devroldu. Bunun akabinde tabi burada bir boşluk doğdu. Bu boşluğu kapatmak için biz de Ziraat Odaları Merkez Birliği'ne talepte bulunduk. 44 arkadaşımızla beraber yeniden 'Ordu Ziraat Odası'nı kurabilir miyiz' diye müracaat ettik. Müracaatımız olumlu sonuçlandı. Ziraat Odaları Merkez Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetimi müracaatımızı incelediler. Olumlu karşıladılar. Şahsıma ve 44 arkadaşıma odayı kurmamız için yetki verildi" dedi.

"Biz de bugün bunu resmileştirmek için genel kurul neticesinde mazbatamızı aldıktan sonra Ordu ziraat odası görevine kaldığı yerden başlayacaktır" diyen Cörüt, şöyle devam etti: "Tabii eski ziraat odasının Perşembe'ye devrolan bütün malını mülkünü önümüzdeki hafta mazbatayı aldıktan sonra kurmuş olduğumuz odayı borçlarıyla birlikte, alacaklarıyla birlikte, mülkleriyle birlikte, üyeleriyle birlikte devralacağız. Bazen üyelerimiz bize 'yeni ziraat odasına kaydolurken aidat parası ödeyecek miyiz' şeklinde sorular soruyor. Hayır, şu anda öyle bir aidatımız yok. Sadece Perşembe'ye bağlı üyelerimizi biz geri alacağız. Böylece de otomatikmen aidat ödememiş olacaklar. Sistem aynı şekilde devam edecek. Herhangi bir sıkıntı yok. Çiftçilerimize, üreticilerimize ilerde mahallelerde toplantılar düzenleyerek bu konuda kendilerine bilgi vereceğiz. Üreticilerimizin daima yanında olacağız."

Ziraat Odası Başkanlığı'na seçilen Başkan Cörüt'ün yönetiminde Telat Yıldız, Abdulkadir

Sarı, Orhan Çiçek, Adem Aksu, Cemil Sinan,Hüsnü Tomakin isimleri yer aldı.

Ordu Ziraat Odası Meclisi ise Uğur Cörüt, Telat Yıldız, A. Kadir Sarı, Hüsnü Tomakin, Orhan Çiçek, Adem Aksu, Ertuğrul Ertekin, Ertuğrul Zengin, Fazlı Aydın, Köksal Şenyurt, Olgun Kaçar, Özcan Tiryaki, Mustafa Belikırık, Şeref Çelebi, Cemil Sinan, Dursun Arslan, Hüseyin Sarı, Dursun Doğru, Davut Paşa Kırış, Medet Sipahi ve Okan Uzunlar isimlerinden oluştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Ziraat Odası'nda 'Cörüt' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement