Ordu Özel İdare Denetim Raporu - Son Dakika
Yerel

Ordu Özel İdare Denetim Raporu

Ordu Özel İdare Denetim Raporu

Ordu İl Genel Meclisi'nin Ordu Özel İdaresi'nin kadro ve makine parkında yaptığı denetimlerde ilginç bir sonuçla karşılaştı.

07.04.2012 16:29

Ordu İl Genel Meclisi'nin Ordu Özel İdaresi'nin kadro ve makine parkında yaptığı denetimlerde ilginç bir sonuçla karşılaştı. İl Genel Meclisi'nin yaptığı denetimlerde Özel İdare bünyesinde kadro şişkinliği ile makine parkında hantallık olduğu ortaya çıktı.

Ordu İl Genel Meclisi'nin Ordu Özel İdaresi'nin 2011 yılı hesaplarını incelemek üzere Osman Ömerustaoğlu başkanlığında Vakıf Güley, Yaşar Ateşli, Feyzullah Arslan ve Yaşar Doksar'dan oluşan Denetim Komisyonu'nun raporu, Özel İdare bünyesindeki acı gerçeği gözler önüne serdi. Denetim raporunda, Özel İdare de memur sayısı norm kadronun yarısı çıkarken, işçi sayısının 4 kat fazla olduğu, ayrıca makine parkındaki araçların artık 'emekliye' ayrılması gerektiği belirtildi.

MEMUR YOK, İŞÇİ ÇOK

Hazırlanan denetim raporunda, Özel İdare bünyesindeki işçi ve memur dengesizliği gözler önüne serildi. Buna göre İl Özel İdare bünyesinde memurlar için 222 norm kadro olmasına rağmen 121 memurun çalıştığı, işçi norm kadro sayısının 102 olmasına rağmen 461 işçinin görev yaptığı ortaya çıktı.

Raporda ayrıca, kurum bünyesinde 259 personelin hizmet sürelerinin 21-25 yıl aralığında, 70 personelinde 26 yıl ve daha yukarıda olduğunun görüldüğü belirtilirken, "259 personelin askerlik borçlanmalarının yapıldığı ve daha önceki kurumlarda çalışmışlık sürelerinin toplattırılması suretiyle 26 yılın üzerinde hizmeti olan 70 kişi ile beraber 200 personelin emekli olabilecek durumda olduğu anlaşılmıştır" denildi.

MAKİNE PARKI HANTAL ÇIKTI

Denetim raporunda makine parkı ile ilgili bölüm şu bilgilerle kaydedildi: "Makine parkı incelemesinde 302 adet aracın olduğu görülmektedir. Bu araçlardan 35 adedi 20-24 yaş aralığında, 53 adedinin ise 25 yaşından büyük olduğu görülmektedir. Yaşlı araçların 13 adedi greyder, 18 adedi dozer, 4 adedi paletli yükleyici, 22 adedi damperli kamyon, 7 adedi binek aracı, 2 adedi lastikli yükleyici ve diğerlerinin de çeşitli makineler olduğu görülmektedir. İl Özel İdaresi 2011 yılında bu araçlara bakım onarım, yedek parça ve lastik alımı için 2 milyon 100 bin lira civarında ödeme yapmıştır. Coğrafi yapı bakımından bölgemiz çok engebelidir. Yazları çok yağmurlu kışları da bol kar yağışlı geçmektedir. İlçelerimizle beraber kışla mücadele ekiplerinin kendi bünyesinde hazır bulundurması İl Özel İdaresi'nin olmazsa olmazıdır. Ancak diğer hizmet birimlerinde eski araçları belli bir program dahilinde hizmetten çekerek hizmet alımı yoluna gidilmesinde ilerisi için ciddi bir ekonomik katkı olacağı kanaati hasıl olmuştur." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Özel İdare Denetim Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement