Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği Sona Erdi

Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği Sona Erdi

"Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" sona erdi.

05.05.2013 11:19

Adana'da

"Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği" sona erdi. Minik, yıldız ve gençler kategorisinde 32 ekibin katıldığı yarışlarda, dereceye giren ekiplere ödülleri dağıtıldı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, halkoyunlarının önemine değinerek yaşatılması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Halkoyunlarının, düğün, sünnet, hasat, bayram ve önemli günlerin vazgeçilmeyen etkinliği olduğunu vurgulayan Hadi, şöyle devam etti:

"32 okulun halkoyunları ekibi güzel ve coşkulu oyunlarıyla tüm izleyenlerin beğenisini kazandı.

Bizlerin gözünde il birinciliğine katılan tüm takımlar şampiyon oldular. Halkoyunları, düğün, nişan, sünnet, hasat ve bayram gibi önemli günlerin vazgeçilmez etkinliğidir. Ülkenin ayakta kalması, örf, adet ve geleneklerin bağlı olmamızdan kaynaklanıyor. Başta çocuklarını spora ve halkoyunlarına teşvik eden elleri öpülesi anne ve babalar olmak üzere, okul müdürlerimize, eğitmenlere, düzenleme komitesi üyelerine teşekkür ederim."

4 EKİP HATAY'A GİDECEK

10 hakemin görev yaptığı Halkoyunları İl Birinciliği'nde, Yıldızlar Düzenlemeli dalda,

89.20 puanla Turan Cemil Beriker, Yıldızlar Düzenlemesiz dalda, 88.20 puanla Hürriyet İlköğretim Okulu, Gençler düzenlemeli dalda, 87.40 puanla Ceyhan Ticaret Borsası Anadolu Öğretmen Lisesi, düzenlemesiz dalda ise 88.60 puanla 5 Ocak Anadolu Lisesi dereceye ilk 2 dereceyi elde ederek, 21-22 Mayıs tarihleri arasında Hatay'da gerçekleştirilecek Türkiye Okullararası Halkoyunları Grup Birinciliği'ne gidecekler.

Ayrıca, minikler düzenlemeli dalda 84.20 Çukurova Necip Fazıl Kısakürek, düzenlemesiz dalda 84.60 Denizli İlköğretim okulu şampiyon oldular.

Dereceye giren okullara ödüllerini, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Kazım Tekin, Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı ve Adana Halkoyunları Koordinatörü Ali Özçelik, Halkoyunları Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Sert

ile diğer yetkililer verdi.

Daha sonra, Hadi, Şentürk, Tekin, Özçelik, Sert ve diğer yetkililer, davul-zurna eşliğinde halay çekerek, öğrenci, öğretmen ve yöneticilere iyi örnek oldular.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen il birinciliğinde, salonun düzenlenmesi, tüm öğrencilerin salondaki davranışları, tek tip kıyafetleri, değişik yörelerin davul-zurna ile uyumlu oyunları, hakemlerin düzenli ve dikkatli olmaları beğeniyle karşılandı - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okullararası Halk Oyunları İl Birinciliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement