Okü'de Akademik Teşvik Töreni - Son Dakika
Yerel

Okü'de Akademik Teşvik Töreni

Okü\'de Akademik Teşvik Töreni

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından, 2014 yıllı içerisinde bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla üniversiteye katkı yapan akademisyenler için ‘Akademik Teşvik Töreni’ düzenlendi.

04.11.2015 14:06

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından, 2014 yıllı içerisinde bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla üniversiteye katkı yapan akademisyenler için 'Akademik Teşvik Töreni' düzenlendi.

OKÜ Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Aramıza yeni katılan ve üniversitemizin bünyesinde bulunup da akademik kariyer yapan öğretim üyelerimizin, üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma, şehir ve sanayi ile bütünleşerek çeşitli projeleri gerçekleştirebileceğini ve katkı sağlayabileceklerini düşünüyorum" dedi.

Bilimsel yayınlar ve projeler üniversitenin bilinirliğini arttırdığını ifade eden Rektör Büyükalaca, "Akademik yayınların çeşitli zamanlarda çeşitli vesiler ile tartışıldığına hepimiz şahit oluyoruz. Bu tartışmalardan birisi bu yayınların doğrudan topluma, şehrimize, ülkemize katkısı nedir sorusudur. Tabi bu tartışılması gereken bir konudur. Ama diğer yandan şehrimize ve ülkemize doğrudan katkı sağlayacak olan bu yayınların akademik kariyer hayatımızda çok fazla işe yaramadığını görüyoruz. Bu sebepten de indeksli dergilerde yer alan ayrı bir kategori oluştu. Bu kategori ile hocalarımıza akademik kariyerlerini sürdürmenin yanı sıra üniversitelerin, fakültelerin, bölümlerin sınıflandırılması sağlanıyor. İndeksli dergilerdeki yayınlar bu bakımdan önemli bir hal alıyor. Gerek indekslere giren gerekse girmeyen yayınlar gerçekleştiren bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

"MÜNFERİT PROJELERİ DESTEKLİYORUZ"

Büyükalaca, bilimsel yayınların temelini projelerin oluşturduğuna dikkat çekerek, "Bu dönem içinde üniversitemizdeki öğretim üyelerimiz 6 proje ortaya koydu. Bu sayının daha da yukarılara çıkması için proje üretmeliyiz. Bu projelerin artması için üniversitemiz bir yönerge hazırladı. BAP üzerinden münferit projeleri destekleme kararı aldık. Belirli kıstaslar getirdik. Bu kıstaslardan en önemlisi bu projeleri üniversiteye sunabilmeleri için önce TÜBİTAK, SANTEZ gibi fonlama sunan kuruluşlara proje sunmayı şart koşuyoruz. Projenin geçmiş olmasını değil, projenin sunulmuş olmasını ve panele girecek düzeye gelmiş olmasını istiyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç üniversitemiz tarafından üretilen projelerin sayısını arttırabilmektir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından indeksli dergilerde yayın yapan akademisyenlere plaketleri takdim edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okü'de Akademik Teşvik Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement