'Öğretmenevleri Yeniden Yapılandırılması' Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

'Öğretmenevleri Yeniden Yapılandırılması' Çalıştayı

\'Öğretmenevleri Yeniden Yapılandırılması\' Çalıştayı

Mersin'de yeni uygulamalara ışık tutmak ve sosyal tesis olarak farklı bir yönetim vizyonu oluşturmak ve bilgi alışverişi amacıyla düzenlenen 'Öğretmenevlerinin Yeniden Yapılandırılması' konulu çalıştayın açılışı yapıldı.

20.12.2013 10:09

Mersin'de yeni uygulamalara ışık tutmak ve sosyal tesis olarak farklı bir yönetim vizyonu oluşturmak ve bilgi alışverişi amacıyla düzenlenen 'Öğretmenevlerinin Yeniden Yapılandırılması' konulu çalıştayın açılışı yapıldı.

Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonu'nda yapılan açılışa, Sosyal Tesisler ve İşletmeler Grup Başkanı Emin Kayalı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Suphi Öner Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Günaydın ve öğretmenevi idarecileri katıldı. Toplantıda katılımcıları bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, bazı verileri paylaşarak Mersin'in ülke sathında önemli bir pozisyona sahip olduğuna dikkat çekti. Gül, çalıştayın sorunların çözümüne yönelik katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Öteden beri öğretmenevlerinin farklı bir statüde yönetilmesi gerektiğini düşünenlerden biriyim. Çünkü öğretmenevleri mevcut yönetim anlayışı ve yapısıyla yürümüyor. Ben biliyorum ki birçok başarılı öğretmenevi idarecisi elindeki kaynakları harcayamıyor. Dolayısıyla öğretmenevi idarecilerinin ellerindeki yetkinin artırılması gerekiyor. Öğretmenevi idarecilerimize güvenerek ellerimizdeki bazı yetkileri devretmemiz lazım" dedi.

Diğer bir hususun ise öğretmenevi idarecilerinin atama sorunu olduğunu vurgulayan Gül, "Değerli arkadaşlar uzun süreden beri eğitim camiası içerisinde çalışıyorum. 10 yıl müfettişlik, 4 yıl müdür yardımcılığı, 8 yılda milli eğitim müdürü olarak görev yaptım. Rotasyon sistemi içerisinde öğretmenevi idarecilerinin rotasyona tabi tutulmasını uygun bulmuyorum. Bu öğretmenevlerinde başarılı çalışmalar yapan arkadaşlarımızı 6 yıllık süre dolduğunda göndermek durumunda kalacağız" diye konuştu.

Gül, çalıştayın öğretmenevlerinin statüsünde, yönetim anlayışı ve yapısal değişiklikler noktasında çok faydalı olacağına inandıklarını kaydederek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sosyal Tesisler ve İşletmeler Grup Başkanı Emin Kayalı ise, "Öğretmenevleri ile ilgili yaşanan problemler ne diye sorduğumuzda söylenen sözler üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Sıkıntılarımızı çok iyi biliyoruz. Yeniden yapılanma çalışmasını planladık. Katkı vereceğinize inanıyorum. Biz ise sadece Bakanlığımızdan gelen görevi yürütmekle yükümlüyüz. Biz bu çalışmayı planlarken neden yapılanma sorusunu bazı başlıklar altında topladık. Özellikle günümüzde hizmet anlayışı çok değişti. Toplumsal talepler noktasında ciddi beklentiler var. Konfor beklentisine kurumlarımızın uyum sağlaması gerekmektedir. Bu ise maddi imkanlarla oluyor. Diğer bir konuyu ise yönetimin yeniden yapılanması teşkil ediyor" şeklinde konuştu.

En büyük eleştirinin katı merkeziyetçilik uygulamasına geldiğini işaret eden Kayalı, "Bu noktada yetkilerin Valiliğe ve Milli Eğitime devri önem arz etmektedir. Birazdan oluşturacağımız çalışma gruplarında bu konuları görüşeceksiniz. Planlamalarınızı mevcut duruma bakarak değil olması gereken duruma göre yapmanızı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Öğretmenevleri Yeniden Yapılandırılması' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement