Öğrencilerinden Gururlandıran Tatbikat - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerinden Gururlandıran Tatbikat

Öğrencilerinden Gururlandıran Tatbikat

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Acil Tıp Teknisyenleri Haftası’ nedeniyle gerçekleştirdikleri “İlk Yardım” tatbikatı görenlerin göğsünü kabarttı.

26.03.2014 12:16

Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği 'Acil Tıp Teknisyenleri Haftası' nedeniyle gerçekleştirdikleri "İlk Yardım" tatbikatı görenlerin göğsünü kabarttı.

Değişik etkinlikler ve büyük bir coşkuyla kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle ilk önce Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde bir tören düzenlendi.

Törene Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Erol Erkan, Müdür Yardımcısı Murat Altıntaş ve öğretmenler ile Kütahya Kamu Hastaneler Kurumu Gediz Devlet Hastanesi 112 Acil Ekibinden Necmi Hakan Karahan, Kamile Olgun, Mustafa Onay ve Okulun Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kısa film gösterisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Erol Erkan, Acil Tıp Teknisyenlerinin sağlık çalışanları içinde özverili, cefakar, vefakar mesleğine değer veren bir kesimi oluşturduğunu söyledi.

Okul Müdürü Erol Erkan, şu şekilde konuştu:

"Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini sağlamaları ve iyi birer Acil Tıp Teknisyeni olabilmeleri konusunda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Son yıllarda sağlık alanındaki gelişmeler, Acil Tıp Teknisyenlerimizin eğitim seviyesinin yükselmesi ve mesleğin gelişmesini sağlamıştır. Geleceğin Acil Tıp Teknisyenleri olarak insan hayatı için önemli roller üstleneceksiniz. Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) adından anlaşılacağı üzere kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi daha birçok durumda da birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan ve gerektiğinde hastaneye ulaşmasını sağlayan sağlık personelidir. Bu kutsal mesleği seçtiğiniz için sizleri bir kez daha kutluyor, bu vesile ile öğretim hayatınızda başarılar diliyorum. Ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Hanife Pak ve Nazan Özden'e teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardında Acil Tıp Teknisyenliği Bölümünde okuyan öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler, yazılar okudular.

Daha sonra Kütahya Kamu Hastaneler Kurumu Gediz Devlet Hastanesi 112 Acil Ekibinden Necmi Hakan Karahan, Kamile Olgun ve Mustafa Onay tarafından öğrencilere ambulansın donanımı, acil müdahale çantası, defibrilatör, aspiratör, sedyeler ve taşıma teknikleri, olay yeri, İlk Yardım, Temel Yaşam Desteği, Travmalı Vakalarda Yaklaşım konusunda uygulamalı ve teorik olarak öğrencilere tek tek bilgiler verildi.

Programın son bölümünde Gediz Devlet Hastanesi 112 Acil Ekibi ile Gediz Şehit Hüseyin Gürlekli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencilerinin uygulamalı olarak yaptıkları İlk Yardım tatbikatı tüm görenleri gururlandırdı. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerinden Gururlandıran Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement